Η φιλαρμονική ορχήστρα από την Ουγγαρία Fricsay Ferenc Wind Orchestra, Szeged θα βρεθεί στο Φιξart στη Θεσσαλονίκη

… σε μια συναυλία για τα παιδιά της «Αμυμώνης», την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου η γνωστή Φιλαρμονική από την Ουγγαρία θα παρουσιάσει με μοναδική ζωντάνια γνωστά jazz κομμάτια, συνθέσεις από τον κινηματογράφο και κλασική μουσική. Η ορχήστρα ιδρύθηκε το 1990 και αποτελείται από 50 ενθουσιώδεις μουσικούς, οι οποίοι έχουν ενεργή δράση στην πολιτιστική ζωή της πόλης Szeged της Ουγγαρίας δίνοντας πολλά κοντσέρτα κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και συμμετέχοντας σε μεγάλα εθνικά φεστιβάλ της χώρας. Ο αρχιμουσικός της Gyimóthi Zoltán, που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας από το 2010, έδωσε άλλον αέρα στην ορχήστρα με την οργάνωση συναυλιών εκτός των συνόρων της Ουγγαρίας. Το ρεπερτόριο της ,το οποίο συνεχώς ανανεώνεται, εκτός από γνωστά κλασικά κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα κάθε φιλαρμονικής ορχήστρας, εμπεριέχει πασίγνωστες συνθέσεις από τον κινηματογράφο.

«Η Αμυμώνη – Σύλλογος Θεσσαλονίκης» αποτελείται από οικογένειες παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες που από το 2006 αγωνίζονται για ισότιμη εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των παιδιών τους.  Ένα από τα μεγάλα έργα του Συλλόγου είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης για παιδιά με τη συγκεκριμένη σύνθετη αναπηρία, η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην περιοχή της Καλαμαριάς. Όλες οι προσπάθειες των ανθρώπων του Συλλόγου εστιάζουν πλέον στην στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου. Η φιλαρμονική ορχήστρα της Ουγγαρίας επισκέπτεται την πόλη μας με σκοπό να μας ταξιδέψει στον κόσμο της μουσικής με τη δική της, μοναδική, εκφραστικότητα. Η αφιλοκερδής της εμφάνιση έρχεται να συναντήσει τις προσπάθειες της «Αμυμώνης» την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, στις 9.00 το βράδυ. Την συνάντηση υποστηρίζει η ομάδα πολιτισμού Fixart παραχωρώντας δωρεάν τον ανοιχτό συναυλιακό χώρο εκδηλώσεων.  «Η Αμυμώνη» σας προσκαλεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, στις 9.00 το βράδυ, στον πολυχώρο πολιτισμού Φιξart μέσα στο παλιό εργοστάσιο Φιξ, στη δυτική είσοδο της πόλης, 26ης Οκτωβρίου 15, για να απολαύσουμε τη φιλαρμονική ορχήστρα από την Ουγγαρία.

Αντί εισιτηρίου, η είσοδος στην εκδήλωση θα συνδυάζεται με μια συμβολική δωρεά των 5€ για ενίσχυση των προσπαθειών του Συλλόγου.  Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης των παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες.