Στην έκθεση “French Invasion” συμμετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Γαλλία: BARNABE, Leo Caillard, Jisbar, Patrick Rubinstein και Henri Iglesis.

Τα έργα των πέντε καλλιτεχνών αντλούν κοινές επιρροές από την pop κουλτούρα, την street art, τον σύγχρονο μητροπολιτικό τρόπο ζωής, τον οποίο με χιουμοριστική διάθεση και φρέσκια ματιά επενδύουν με την ομορφιά του χρώματος και την διάθεση για δημιουργία.

BARNABE

Στα έργα του BARNABE (γ.1994) πρωταγωνιστεί η ομώνυμη στρογγυλή, κίτρινη φιγούρα BARNABE που ξεχειλίζει από ενέργεια, αυθορμητισμό και ενθουσιασμό για τη ζωή. Ακολουθώντας την pop art αισθητική, ο καλλιτέχνης αναμιγνύει στοιχεία από την ιστορία της τέχνης με στοιχεία της pop κουλτούρας, παρουσιάζοντας έργα που αγγίζουν τα όρια του αφηρημένου. Η δουλειά του εμπνέεται από την εποχή μας και αντανακλά την σημερινή κοινωνία. Ζωγραφίζει με αεροζόλ σπρέι, ραβδιά για ‘dripping’, μαύρο ακρυλικό μελάνι και άλλα υλικά πάνω σε καμβά, με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένα graffiti.

Henri Iglesis

Ο Henri Iglesis (γ.1964) ξεκίνησε να ασχολείται με τη γλυπτική το 2008 όταν κατάφερε να εφεύρει μια νέα τεχνική η οποία έγινε το σήμα κατατεθέν του: τη δημιουργία γλυπτών από ‘φυσητό φύλλο μετάλλου’ με την οποία γεμίζει με αέρα δύο συγκολλημένα μεταλλικά φύλλα. Τα περισσότερα γλυπτά του είναι αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής την οποία έχει τελειοποιήσει μέσα στα τελευταία 25 χρόνια. Τα έργα του είναι αναγνωρίσιμα: γεμάτα χρώμα, συνδυάζουν τη βαρύτητα του γυαλισμένου μετάλλου και την ελαφρότητα του αέρα. Χαρακτηρίζονται από χιούμορ και φαντασία.

Leo Caillard

Οι γλυπτικές δημιουργίες από μάρμαρο του Leo Caillard (γ.1985) αναπαριστούν cult ήρωες από την επιστημονική φαντασία και την animation culture.. Εμπνεόμενος από την αρχαία γλυπτική σε μάρμαρο μας προσκαλεί μέσα από τα έργα του να κοιτάξουμε με ανανεωτική ματιά την εποχή μας, να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν μας για να μπορέσουμε να σκεφτούμε το μέλλον μας. Τα γλυπτά του Caillard δεσπόζουν στον χώρο με τον μεγαλειώδη όγκο τους και την εντυπωσιακή όψη του ασπρόμαυρου μαρμάρου.

Jisbar

Η καλλιτεχνική ταυτότητα του Jisbar (γ.1989) είναι διεθνώς αναγνωρίσιμη και μοναδική. Επανερμηνεύει με ευρηματικό τρόπο κλασσικά αριστουργήματα της τέχνης όπως η Μona Lisa και οραματίζεται δημοφιλείς χαρακτήρες όπως ο Al Pacino και ο Pablo Escobar μέσα από το προσωπικό του pop και street art ιδίωμα. Κάθε του έργο είναι εμπλουτισμένο με λέξεις και slogans, νούμερα και κώδικες οι οποίοι δημιουργούν μία καινούργια ιστορία προς αποκρυπτογράφηση.

Patrick Rubinstein

Η καλλιτεχνική δουλειά του Patrick Rubinstein χρησιμοποιεί ως υλικό, δημοφιλή icons και celebrities του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Αυτό το πολύχρωμο pop σύμπαν των 60’s ενεργοποιεί ο Patrick Rubinstein, εμπλουτίζοντάς το με το μαύρο και άσπρο γκλάμουρ της δεκαετίας του 50΄. Ο Rubinstein μας προσκαλεί να βυθιστούμε σε αυτές τις αναμνήσεις και να ανακαλύψουμε εκ νέου την νοσταλγία αυτών των περασμένων εποχών υπό το πρίσμα της σύγχρονης αισθητικής. H δουλειά του αγκαλιάζει τις τεχνικές της κινητικής τέχνης (kinetic art): η εικόνα αλλάζει ανάλογα με το σημείο οπτικής του θεατή. Έτσι, ο θεατής γίνεται συμμέτοχος ενός δυναμικού έργου που κάθε φορά τον εκπλήσσει.

Κεντρική εικόνα θέματος: Patrick Rubinstein