Η συναυλία θα περιλαμβάνει ένα σετ από τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά και θα τελειώσει με την πρώτη ζωντανή σύμπραξη τους.

Francisco Lopez

Ο Ισπανός Francisco Lopez θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του πειραματικού χώρου. Για περισσότερα από 30 χρόνια εξερευνά τον ηχητικό ορίζοντα του πλανήτη και προτείνει μια σε βάθος φαινομενολογική ακρόαση του κόσμου.

Οι ριζοσπαστικές πρακτικές του τον έχουν ταξιδέψει έως τα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, τις αφιλόξενες ερήμους της Παταγονίας, τα τροπικά δάση της Κόστα Ρίκα, μεταξύ άλλων.

Συχνά στο έργο του συναντά κανείς ήχους από άγρια πανίδα μαζί με αστικούς ήχους ή βιομηχανικούς βόμβους, ενώ στις συναυλίες, του κάθε οπτική ή άλλη αναφορά είναι ανεπιθύμητη.

Η σκηνή καταλύεται, ο καλλιτέχνης βρίσκεται πάντα στο κέντρο του χώρου ανάμεσα στο με δεμένα μάτια κοινό, διευθύνοντας μια συγκλονιστική εσωτερική εμπειρία. Στιγμές σχεδόν απόλυτης σιωπής όσο και βόμβοι απίστευτης δυναμικής είναι συνήθη στις εμφανίσεις του – πάντα επιδεικνύοντας μια απαράμιλλη μουσικότητα.

Έχει κυκλοφορήσει εκατοντάδες δίσκους από τις σημαντικότερες ετικέτες του χώρου και έχει δώσει σωρεία συναυλιών σε σημαντικότατους χώρους σε όλες τις ηπείρους.

Z\’EV

Ο αμερικανός z’ ev – κατά κόσμον Stefan Zoel Weisser – ξεκίνησε την καριέρα του παράγοντας οπτική και ηχητική ποίηση μετά από σπουδές με τον Emmet Williams. Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του industrial κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 70.

Η δουλειά του με μεταλλικά κατακουστικά κρουστά ήταν εμβληματική για τις γενιές που ακολούθησαν και η επιρροή του έργου του σε μεταγενέστερα συγκροτήματα αδιαμφισβήτητη. Σε αντίθεση με την πιο χορευτική εμπορική διάσταση που πήρε το κίνημα τις δεκαετίες που ακολούθησαν, ο z ’ ev έμεινε πιστός στην πειραματική παράδοση συνεχίζοντας να εντρυφά στον ακραίο ήχο και μελετώντας παράλληλα διάφορες εσωτερικές κουλτούρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην σχεδόν τριών δεκαετιών καριέρα του, έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του industrial κινήματος και του πειραματικού ήχου, όπως οι Boyd Rice, John Zorn, Genesis P. Orridge, Henry Rollins, David J. (Bauhaus), KKNULL, B.J. Nilsen, Pita, John Zorn, Masami Akita (Merzbow), Chris Watson.