Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του Fougaro Jazz Festival #1, το Φουγάρο διοργανώνει το Fougaro Jazz Festival #2, την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ. Το Φεστιβάλ Τζαζ του Φουγάρου ανοίγει και φέτος τις πύλες του στο φιλόμουσο κοινό, φιλοξενώντας τζαζ τάσεις από μουσικούς με διεθνή καριέρα και καταξίωση, που συμμετέχουν στα πλέον αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα του είδους, ερμηνεύοντας ένα μεγάλο φάσμα ακουσμάτων.

Το Fougaro Jazz Festival #2 μεγαλώνει. Αυξάνει τη διάρκειά του από δύο σε τρεις μέρες, παραμένοντας φιλικό στο κοινό με δωρεάν είσοδο. Επιμένει στο ίδιο ύφος, χωρίς να παραλείψει να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του περιλαμβάνοντας περισσότερες επιλογές όπως progressive, ethnic, swing, world, fusion και όχι μόνο.

Επιπλέον, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, 12.00 – 13.00, ο κορυφαίος Έλληνας ντράμερ και συνθέτης της τζαζ Γιώργος Τρανταλίδης, θα μιλήσει για το συναρπαστικό ταξίδι του Ρυθμού από την Αφρική στα gospel και τα blues μέχρι το rock και την σύγχρονη τζαζ. Σε ένα σεμινάριο με θέμα «Ο ρυθμός, το πλέον καθοριστικό στοιχείο της μουσικής», θα μιλήσει για την προσωπική του εμπειρία, συνοδεύοντάς την με παρουσίαση υλικού που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μουσικούς, αλλά και σε ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται  για την μουσική.

Το Φεστιβάλ Τζαζ αποτελεί για το Φουγάρο ένα στοίχημα που θα φέρει μια νέα πνοή στο Ναύπλιο και θα τον εδραιώσει ως ένα μουσικό και πολιτιστικό προορισμό. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Fougaro Jazz Festival #2 έχει ο Χάρης Καββαδίας.

«Αν χρειάζεται να ρωτήσεις τι είναι η jazz, τότε δε θα μάθεις ποτέ»
Louis Armstrong

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/9
BUTTERFLY EFFECT
ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ & BLACK COTTON DOLL QUARTET
JOHNNY VAVOURAS & THE CADILLACS

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/9
MARIA-CHRISTINA & ΑGGELIKI TOUBANAKI
ROYAL HARTIGAN & NANA SIMOPOULOS GROUP
TRILOGIA (Kontrafouris/Samaras/Trantalidis)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/9
ALEKOS VRETOS QUINTET
YORGOS FAKANAS GROUP
PENNY & THE SWINGIN’ CATS

& καθημερινά από τις 8μμ jazz/rock sets από τον dj Vangelis K.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χάρης Καββαδίας