Το Φουγάρο παρουσιάζει μια έκθεση με θέμα «Craft Fair #1», που επιμελείται ο Δημήτρης Ξανθούλης και αποτελείται από χρηστικά αντικείμενα…

56 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο, στις 28 Οκτωβρίου με 29 Δεκεμβρίου 2012.

Μια έκθεση, που εστιάζει στην αμεσότητα της χειρωνακτικής – χειροτεχνικής δημιουργίας σαν αντίποδα του βιομηχανικού μαζικού σχεδιασμού, προσπαθεί να αποτυπώσει την εικόνα της σημερινής παραγωγής στις εφαρμοσμένες τέχνες στην Ελλάδα.

Φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με τις εφαρμοσμένες τέχνες και τους σημερινούς συνεχιστές των παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπως ξυλουργούς, κεραμίστες, υαλουργούς, υφαντές και χρυσοχόους, που έχουν τεθεί στο περιθώριο από την «εισαγόμενη» βιομηχανική παραγωγή.

Στεγάζεται στο ΦΟΥΓΑΡΟ, ένα πρώιμο αρχιτεκτονικό δείγμα της βιομηχανικής επανάστασης στην Ελλάδα, που στέγαζε κάποτε τις εγκαταστάσεις της κονσερβοποιίας «Ανθός». Σήμερα έχει μετατραπεί σε Τόπο Δημιουργίας και Έκφρασης, που περιλαμβάνει Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εκθεσιακούς και Συναυλιακούς Χώρους, Εργαστήριο Τεχνών για μικρούς και μεγάλους, Café και το ArtShop.

Η αποκατάσταση του συγκροτήματος σαν ένα Διαδραστικό Έργο Τέχνης και Ζωής σε εξέλιξη, που απευθύνεται στον νου και τις αισθήσεις, είναι έργο της εικαστικού Φλωρίκας Κυριακοπούλου και εγκαινιάζεται ταυτόχρονα, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.