Ομαδικό δημιουργικό παιχνίδι σε καιρούς πανδημίας

8 έως 30 Νοεμβρίου 2020 (ή τη λήξη του lockdown)
Μέσω της ομάδας Facebook Φίλοι του Eyes of Light

Η δράση προσφέρει τη δυνατότητα να απασχοληθούμε δημιουργικά, να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τις δύσκολες συνθήκες και να επικοινωνήσουμε μέσα από τη φωτογραφία. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν, ατομικά ή ιδανικά και μαζί με την οικογένεια, μπαίνοντας στην ομάδα Facebook Φίλοι του Eyes of Light.

Συγκεκριμένα, για όσο κρατάει ο περιορισμός κυκλοφορίας στη χώρα μας, κάθε Πέμπτη και Κυριακή μια φωτογραφία (challenge) ενός σύγχρονου ή προγενέστερου καταξιωμένου φωτογράφου, καλεί το κοινό να απαντήσει δημιουργικά, με δικές του φωτογραφίες. Το θέμα των αρχικών φωτογραφιών ποικίλλει, επικεντρώνεται ωστόσο σε σκηνές που μπορούν να αναπαραχθούν με διάφορους τρόπους και με απλά μέσα, τα οποία ο καθένας μπορεί να βρει στο σπίτι. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων κοινοποιούνται στην ομάδα, δίνοντας ευκαιρία για αλληλεπίδραση και διάλογο.

Όπως έδειξε ο προηγούμενος κύκλος, η διαδικασία της φωτογράφισης και το μοίρασμα στην ομάδα μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά για την ψυχολογία μας, ειδικά στις παρούσες συνθήκες. Το ψηφιακό αυτό παιχνίδι αγκαλιάστηκε από τον κόσμο στον 1ο του κύκλο, κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown. Συνολικά, μέσα σε 7 εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν 14 challenges και δημιουργήθηκαν 215 ξεχωριστές φωτογραφίες από το κοινό. Ο θετικός αντίκτυπος της δράσης αποτυπώνεται σε αυτό το ενδεικτικό σχόλιο συμμετέχουσας:

«Είναι αλήθεια πως οι μέρες του εγκλεισμού με φέρανε ξανά αντιμέτωπη ακόμη περισσότερο με το υπάρχον πρόβλημα αφού δεν υπήρχε τίποτε άλλο ικανό να με τραβήξει απ’ όλο αυτό και να στρέψω και κάπου αλλού το βλέμμα μου… H προσπάθεια να πετύχω όσο γίνεται τη φωτογραφία-μοντέλο, με έβαζε σε συνεχή αναζήτηση και η αναζήτηση γεννούσε συνεχώς νέες ανακαλύψεις. Ο χρόνος που κατανάλωνα ήταν η απόλυτη δημιουργία και χαρά!!! Και βέβαια, συνειδητοποίησα ξανά πως είναι πάρα πολύ σημαντικό και ωφέλιμο να χαρίζουμε στον εαυτό μας στιγμές χαράς, δημιουργίας και ευχαρίστησης!»

Για να συμμετέχετε, μπείτε στην ομάδα εδώ.

Το Eyes of Light είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ελλάδα που υλοποιεί εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας για ανθρώπους με σοβαρά νοσήματα, όπως ο καρκίνος. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν επίσης εικαστικά προγράμματα για την κοινωνική σύνδεση των ασθενών και την ευαισθητοποίηση του κοινού, αναδεικνύοντας τις ευεργετικές διαστάσεις της τέχνης για την υγεία μας.