Ένας πλανήτης που οδεύει προς το αιώνιο σκοτάδι. Τρεις άνθρωποι που παλεύουν να βγουν στο φως.

Ο Ντερκ τ’Λάριεν καλείται στον αποµακρυσµένο πλανήτη Γουόρλορν από µια αγαπηµένη που πίστευε πως είχε χάσει. Αλλά ο Γουόρλορν δεν είναι ο πλανήτης που φανταζόταν, και η Γκουέν Ντελβάνο δεν είναι πια η γυναίκα που ήξερε. Είναι δεσµευµένη µε έναν άλλο άντρα, σε έναν ετοιµοθάνατο κόσµο παγιδευµένο στο λυκόφως, όπου ο κυνηγός και ο κυνηγηµένος είναι συχνά έννοιες σχετικές.

Η Γκουέν χρειάζεται την προστασία του Ντερκ, κι αυτός θα κάνει τα πάντα για να τη βοηθήσει, ακόµα κι αν χρειαστεί να προκαλέσει τον βάρβαρο άντρα που την έχει διεκδικήσει. Αλλά ένα απαραβίαστο πέπλο µυστικότητας περιβάλλει τους πάντες, και είναι αδύνατον να ξεχωρίσει τους φίλους από τους εχθρούς. Αποµονωµένοι από την υπόλοιπη ανθρωπότητα, σε έναν κόσµο δίχως νόµους, οι τρεις τους θα έρθουν αντιµέτωποι µε το παρελθόν, τις προσωπικές τους αξίες και τον ίδιο τους τον εαυτό, σε ένα θανάσιµο τρίγωνο µε απροσδόκητες συνέπειες.

Έγραψαν:

Εντυπωσιακή επιστηµονική φαντασία… η Άγρια ∆ύση στο απώτερο διάστηµα. – Los Angeles Times

Ο George R. R. Martin έχει τη φωνή ενός ποιητή και ένα µυαλό σαν ατσάλινη παγίδα. – Algis Budrys, συγγραφέας

Ο συγγραφέας

Ο George R. R. Martin είναι αµερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόµου και επιστηµονικής φαντασίας. Γεννήθηκε το 1948 στο Νιου Τζέρσι και σπούδασε δηµοσιογραφία στο πανεπιστήµιο Northwestern του Ιλινόις. Εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τον κινηµατογράφο. Ξεκίνησε τη συγγραφική του σταδιοδροµία το 1971 και σήµερα θεωρείται ένας από τους µεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. ∆ιασηµότερο διεθνώς έργο του είναι το έπος φαντασίας Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, το οποίο µεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά µε τον τίτλο Game of Thrones. Ο Martin έχει τιµηθεί έξι φορές µε το βραβείο Locus, τέσσερις φορές µε το βραβείο Hugo, δύο φορές µε το βραβείο Nebula, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker.

Το 2011 συµπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time µε τα «100 άτοµα που ασκούν τη µεγαλύτερη επιρροή παγκο­σµίως», ενώ το 2012 κέρδισε το Παγκόσµιο Βραβείο Φαντασίας για το σύνολο του έργου του. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει εκατοµµύρια αντίτυπα.