Το φλάουτο μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνικών ήχου δημιουργεί ποικίλα ηχοχρώματα, τα οποία διευρύνονται ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζονται με ηλεκτρονικούς ήχους είτε προ-ηχογραφημένους, είτε επεξεργασμένους σε ζωντανό χρόνο. Ο μουσικός συνδυασμός του φλάουτου με την ηλεκτροακουστική μουσική μπορεί να δημιουργήσει εικονικά ηχητικά τοπία, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν τη φαντασία του ακροατή πέρα από τον πραγματικό χώρο της ζωντανής εκτέλεσης. H χρήση πολλαπλών ηχείων τονίζει ακόμα περισσότερο την δημιουργία εικονικών ηχο-τοπίων κατά την διάρκεια της μουσικής παράστασης.

Η Μυρτώ Κορκοκίου και ο Απόστολος Λουφόπουλος συνεργάζονται από το 2000 και έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εμφανίσεων με έργα για φλάουτο και ηλεκτρονικούς ήχους. Πολλά έργα τους έχουν βραβευτεί, όπως το ‘Behaviours’ για φλάουτο και ηλεκτρονικό υπόβαθρο (Α΄βραβείο‘-διαγωνισμό σύνθεσης Δημήτρη Δραγατάκη’2007-2008), το  ‘59 Winds’ για φλάουτο, μπάσο φλάουτο και μαγνητοταινία (Α’ βραβείο – διαγωνισμό σύνθεσης Franco Evangelisti  2006, ‘Music Nova’ 2004), και το ‘Παρεμβολές’ για φλάουτο και μαγνητοταινία έχει διακριθεί στο διαγωνισμό ‘Music Nova’ 2006. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο συνθέσεις από την πρόσφατη συνεργασία τους όσο και έργα των έργα των D. Charke, M. Oliva, Θ. Λώτη, K. Saariaho, Κ. Καραθανάση, στα οποία γίνεται χρήση επεξεργασμένων ήχων, καθώς και μίξη τους ζωντανά κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης. Την παράσταση πλαισιώνει με την χορογραφία της η Μυρτώ Δελημιχάλη.

Η Μυρτώ Κορκοκίου είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Το 2002 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Μουσική Ερμηνεία (Mmus in Performance) με έμφαση στις σύγχρονες τεχνικές του φλάουτου, στον αυτοσχεδιασμό, καθώς και τον συνδυασμό του φλάουτου με τα ηλεκτρονικά μέσα, στο London College of Music and Media (Λονδίνο). Από τον Φεβρουάριο του 2008 εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τ.Μ.Σ) με επιβλέποντα καθηγητή τον Ανδρέα Μνιέστρη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικού και σύγχρονου φλάουτου με τους Peter Lloyd (Σκωτία), Lisa Nelsen, Susan Milan, Jaime Martin (Αγγλία), Wil Offermans (Βέλγιο) και Robert Dick (ΗΠΑ- Αγγλία). Έχει κάνει μαθήματα φλάουτου με τους Ian Clarke, Chris Hyde-Smith και Robert Dick. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ηλεκτρονικής και σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ημέρες Σύγχρονης Μουσικής-Μάιος 2003, 2004 (Πάτρα), Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής (Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Ληξούρι), Μουσικοί στο Θησείο, Αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας , Μικρό Μουσικό Θέατρο, Aboutt, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Ιόνιος Ακαδημία, University of Buffalo (Η.Π.Α). Διδάσκει φλάουτο στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων-Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων.

O Απόστολος Λουφόπουλος σπούδασε μουσική στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (πτυχίο μουσικών σπουδών) και στο πανεπιστήμιο CITY του Λονδίνου (διδακτορικό στη μουσική σύνθεση). Τα τελευταία δέκα χρόνια η μουσική του εκτελείται παγκοσμίως σε γνωστές διοργανώσεις και φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής (ICMC, Synthese, L’Espace Du Son κ.α) και τα έργα του έχουν βραβευτεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς σύνθεσης, όπως Bourges (Γαλλία), Noroit-Leonce Petitot (Γαλλία), Metamorphoses (Βέλγιο), SCRIME (Γαλλία), Space of Sound (Βέλγιο), Franco Evangelisti (Ιταλία), Musica Nova (Τσεχία), Δ. Δραγατάκης (Ελλάδα).

Από το 2004 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται ανεξάρτητα ως συνθέτης και παραγωγός στο προσωπικό του στούντιο. Από το 2006 διδάσκει τη δημιουργική χρήση της μουσικής τεχνολογίας στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων .

Σε ερευνητικό επίπεδο μελετά τον ήχο της φύσης και τη δημιουργική του χρήση στη μουσική. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα (μεταδιδακτορική έρευνα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο 2006-08, μέλος επιτροπής ερευνών του ΤΗΜΟ 2009) και έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση συνεδρίων και φεστιβάλ σχετικών με τον μουσικό νεωτερισμό και τη σύγχρονη μουσική έρευνα (Ημέρες Ηλεκτροακουστικής 2007-09).

Είναι ιδρυτικό μέλος του ΕΣΣΗΜ (Ελληνικός Σύνδεσμος Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής) και της Ελληνικής Εταιρίας Ακουστικής Οικολογίας.