Το Flux Laboratory Athens στηρίζει την Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου και τη νέα της παραγωγή με τίτλο «Ίχνη». Το έργο διαπραγματεύεται την καταγραφή του ανθρώπινου αποτυπώματος, στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από μια ηχητική εγκατάσταση, αντλώντας υλικό από γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας.

Στη συζήτηση θα μοιραστούμε σκέψεις για το έργο και την έρευνα με τη χορογράφο Πέρσα Σταματοπούλου, για την καλλιτεχνική πρακτική με τους χορευτές Δάφνη Σταθάτου και Νίκο Καλύβα, ενώ θα γνωρίσουμε την ιστορία πίσω από τη μουσική-ηχητική εγκατάσταση του Coti K.

Για κρατήσεις θέσεων στο Field Trip επικοινωνείτε με email στο: athens@fluxlaboratory.com

Τα «Ίχνη» θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Μπενάκη στις 4 και 5 Απρίλιου 2020 στις 20.30 με τη μορφή performance-installation και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

ΠΕΡΣΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία, στο CONSERVATOIRE NATIONAL DE REGION DE MUSIQUE, D’ART DRAMATIQUE ET DE LA DANCE (Λυών) και στο CENTRE INTERNATIONAL DE LA DANCE (Παρίσι) από όπου αποφοίτησε με άριστα. Έχειπαρακολουθήσεισεμινάριαδιαφορετικώντεχνικώνσύγχρονουχορούμετους: LarioEksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duszinski, Carolyn Carlson, Peter Goss, Jean Sasportes.

Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς. Ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού, διδάσκοντας τεχνική (Limon-Release), θεωρία-ανάλυση και αυτοσχεδιασμό,έχει συνεργαστεί με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές χορού των: Δ. Γρηγοριάδου (1995- 2014), Σ. Κατσούλη (1998 – 2000) Μ. Σοφού, Ακτίνα, καθώς και με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές θεάτρου των Γ. Κιμούλη και Κ. Νταλιάνη.

Από το 2015 διδάσκει σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Ν. Κονταξάκη, διαμορφώνοντας μία επαγγελματική εμπειρία 23 ετών στην καλλιτεχνική εκπαίδευση. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Διπλωματικών Εξετάσεων των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού, στο Υπουργείο Πολιτισμού (2015).Έχει συνεργαστεί στην επιμέλεια κίνησης με τους σκηνοθέτες: Γ. Κιμούλη, Α. Αντύπα, Ρ. Πατεράκη, Α. Κοκκίνου, Μ. Παπαδημητρίου, Π. Κοκκινόπουλο, Γ.Κακλέα, καθώς και με το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.

Από το 1991 έχει ιδρύσει την «Ομάδα Σύγχρονου Χορούτης Πέρσας Σταματοπούλου» η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού κι από Ιδιωτικούς φορείς. Με την Ομάδα, στην οποία χορογραφεί και χορεύει δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Κύπρο), έχει βραβευτεί δύο φορές στον Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων στη μνήμη της Ρ.Μάνου.Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Bios και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

FLUX LABORATORY ATHENS

Το Flux Laboratory παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται συνεχώς με νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας. Ενθαρρύνει τις συνέργειες μεταξύ φορέων του δημόσιου, ιδιωτικού και επιχειρηματικού τομέα. Από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Ελβετικής Πρεσβείας. Από τον Μάιο του 2019 το Flux Laboratory Athens δραστηριοποιείται ως μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την περιοχή της Πλάκας. Ερευνητικός άξονας του καλλιτεχνικού του προγράμματος είναι το Σώμα. Το Σώμα διερευνάται ως αναπόσπαστο εργαλείο καλλιτεχνικής δημιουργίας, ως πηγή καταγραφής γνώσης και εμπειριών, αλλά και ως μια δυναμική που νοηματοδοτεί τις έννοιες της συνοχής του κοινωνικού ιστού και της κοινότητας. Παράλληλα, αντιμετωπίζεται ως εργαλείο ανάπτυξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.