Το Beton 7 φιλοξενεί στις 12, 13 και 14 Ιουνίου 2015 το Festival of Culture – Displacement/Μετατόπιση, το οποίο περιλαμβάνει εκθέσεις, performance και μία συναυλία από την Camerata Europea Youth Athens.

Το πρόγραμμα της συναυλίας με τίτλο “DISPLACEMENT” στοχεύει σε ένα ζωηρό διάλογο μεταξύ των νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα Νέων επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή της προς τους δραστήριους νέους μουσικούς καταδεικνύοντάς τη με μία φρέσκια και πειραματικής διάθεσης συναυλία που συνδέεται με το πολιτιστικό Φεστιβάλ.

Η ιδέα βασίζεται στην εαρινή καμπάνια των ευρωπαϊκών θεσμών, η οποία ενθαρρύνει τους νέους να συζητήσουν και να προβληματιστούν πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην επιτυχία και το μέλλον μιας κοινής Ευρώπης.

CAMERATA EUROPÆA YOUTH ATHENS

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα Νέων είναι μία νεοσύστατη ευρωπαϊκή ορχήστρα που εδρεύει στην Αθήνα και αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Καμεράτας (Camerata Europaea). Αποτελείται αποκλειστικά από νέους μουσικούς όλων των χωρών της Ευρώπης και τυγχάνει της συνεπούς υποστήριξης της Ακαδημίας της Ευρωπαϊκής Καμεράτας. Με ένα ευρύ φάσμα δράσεων όπως master classes, residencies, σεμινάρια, διαλέξεις, συμπόσια και εργαστήρια, η Ακαδημία της Ευρωπαϊκής Καμεράτας αποτελεί ζωτικό τμήμα της Καμεράτας Νέων και των άλλων συνόλων.

Η Καμεράτα Νέων επίσης προσφέρει υποστηρικτικά προγράμματα, βραβεία και υποτροφίες, ενώ αναλαμβάνει την παρουσίαση διαφόρων ορχηστρικών έργων.

Η εκπαίδευση των νέων μουσικών αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Καμεράτας. Ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες λαμβάνουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση μέσω της Ακαδημίας. Υπό την μουσική καθοδήγηση αναγνωρισμένων διευθυντών ορχήστρας, προετοιμάζουν ανταγωνιστικές συναυλίες που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διακριθούν ως επαγγελματίες και αναγνωρισμένοι μουσικοί. 


Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Καμεράτας Νέων είναι συνεπές προς το μοντέλο που έχει ως στόχο το φιλόδοξο έργο της καλλιτεχνικής ολοκλήρωσης με τον τίτλο «Υπερβαίνοντας τα εμπόδια μέσω της μουσικής». Η Καμεράτα Νέων προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη παραμέτρων που συμβάλουν στην εμψύχωση, τη βιωσιμότητα, την κινητικότητα των πολιτιστικών παραγόντων, τη διασυνοριακή διάδοση καλλιτεχνικών έργων και την καλλιέργεια διαπολιτισμικού διαλόγου – σε συνάφεια με τα θεμελιώδη ζητήματα της Ατζέντας της ΕΕ για τον πολιτισμό 2014 – 2020.

Πρόγραμμα:12-14 Ιουνίου – Εκθέσεις | 14:00 – 20:30


Προβολή video performances 
Έκθεση δίσκων βινυλίου
Επιλεγμένα video art σε συνεργασία με C.A.S.A14 Ιουνίου | Performance | 19:00

Chinese Notebook
Performance από τον Δημοσθένη Αγραφιώτη “ALGOR(I)THM-POETRY-MUSIC”
Music by Michail Palaiologou


14 Ιουνίου | Συναυλία | 20:00

Αλέξανδρος Γεωργιάδης: Obsessions, για σόλο τρομπέτα
Αλέξανδρος Γεωργιάδης: still ….. kinetic, για Ensemble
Αλέξανδρος Γεωργιάδης: “Displacement”, 2ο κουαρτέτο εγχόρδων

Jacques Ibert: Trois pìeces brèves, για κουιντέτο πνευστών
Ronaldo Miranda: Variações sérias-sobre um Tema de Anacleto de Medeiros, για κουιντέτο
πνευστών

“Youth-composer in residence”: Αλέξανδρος Γεωργιάδης
“Artist of the month”: Τίτος Γουβέλης-Πιάνο
Camerata Europaea Youth Ensemble