Το kariera.gr, το πρώτο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του δικτύου CareerBuilder.com, διοργανώνει το Φεστιβάλ Καριέρας στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2014 στην Τεχνόπολις, Δήμου Αθηναίων. Για τρεις ημέρες, η καρδιά της αγοράς εργασίας χτυπά στο μεγαλύτερο event για την επαγγελματική εξέλιξη στην Ελλάδα. Εργασία, Επιχειρηματικότητα και Εκπαίδευση συναντώνται στο Φεστιβάλ Καριέρας 2014!

Το τριήμερο Φεστιβάλ Καριέρας απευθύνεται σε όλους: σε εκείνους που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε εκείνους που θέλουν να εξελίξουν την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία, σε όλους όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. 

Μια ακόμη καινοτομία φέτος αποτελεί το Up Event, οι ομιλίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων από όλους τους τομείς εργασίας, οι οποίοι, μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, παρουσιάζουν με τρόπο βιωματικό τις τάσεις στην εργασία και υποδεικνύουν μέσω της δικής τους ιστορίας τον τρόπο να κάνουμε πραγματικότητα την ιδέα μας! Το Up Event θα πραγματοποιηθεί και τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ Καριέρας 2014 στο αμφιθέατρο του 9.84 στην «Τεχνόπολις» και το πρόγραμμα των ομιλιών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου με τη λήξη της πρώτης ημέρας του Up event θα ακολουθήσει live συναυλία των Penny & the Swinging cats και των The Burger Project στην κεντρική αυλή της «Τεχνόπολις», Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα των 3 ημερών έχει ως εξής:

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 4.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Up Event στο αμφιθέατρο του 9.84 και live streaming του που θα αναμεταδίδεται στην κεντρική πλατεία της Τεχνόπολις, Δήμου Αθηναίων. Μερικοί από τους ομιλητές: Γιώργος Τσεμπερόπουλος (σκηνοθέτης), Penny & The Swingin’ Cats (μουσικό συγκρότημα), Βίκυ Καγιά (μοντέλο-επιχειρηματίας), The Burger Project (μουσικό συγκρότημα), Μαργαρίτα Μυτιληναίου (δημοσιογράφος), Κώστας Βογιατζής (Yatzer), Θοδωρής Τσεκούρας (διαφημιστής), Ανδρέας Στεφανίδης (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών), Επιστήμη Μπινάζη (Δημ/φος ΝΕΡΙΤ), Μίλτος Σωτηριάδης (Θέατρο Νέου Κόσμου) κ.α.

Στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται και περίπτερα εταιρειών και οργανισμών καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι εκπρόσωποι των οποίων, θα δίνουν συμβουλές και πληροφορίες για θέματα: Εθελοντισμού, επιδοτούμενων προγραμμάτων για ανέργους όλων των ηλικιών, freelancing και πώς να ξεκινήσεις το δικό σου start-up, Career Counseling και εναλλακτικών επαγγέλμάτων (π.χ. γεωργία, νέες καλλιέργειες κ.λπ.)

Χρυσός Χορηγός Up Event: Online Sales

Ασημένιος Χορηγός Up Event: MBA International

8.30 μ. – 10.30 μ.: Live Penny & the Swinging cats και The Burger Project


Σάββατο- Κυριακή, 11-12 Οκτωβρίου 10 π.μ. – 6 μ.μ. Ημέρες Καριέρας

Εκτός από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες του Up Event, οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά εκπροσώπους από τις μεγαλύτερες εταιρίες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, να ενημερωθούν για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από τους πιο έγκυρους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και να γνωρίσουν start up επιχειρήσεις! Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, οι υποψήφιοι συναντούν κι επικοινωνούν με τις εταιρείες, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς κι εκπαιδευτικούς οργανισμούς που απαρτίζουν την αγορά εργασίας και εκπαίδευσης.

Επιπλέον, το kariera.gr και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης, θα προσφέρουν για δεύτερη χρονιά μια πλήρη υποτροφία σε νέους και νέες, που ανήκουν σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες με κοινωνικά κριτήρια. Για να μπορέσει κάποιος να κάνει αίτηση για την υποτροφία θα πρέπει απαραίτητα να επισκεφτεί τις Ημέρες Καριέρας στις 11 ή 12/10.  

Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα για δωρεάν career counseling και προσωπική συμβουλευτική για θέματα εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η είσοδος στο Φεστιβάλ Καριέρας 2014 είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, με απαραίτητη την online εγγραφή στο www.kariera.gr ή το www.careerdays.gr .