Η προπώληση για το Φεστιβάλ της Επιδαύρου έχει ήδη αρχίσει… Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εγκαίρως και οργανώστε και φέτος μια ευχάριστη απόδραση στην Αργολίδα. Οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ξεκινούν στις 3 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 29 Αυγούστου.

Ας σταθούμε σε τρεις ιδιαίτερες στιγμές των φετινών Επιδαυρίων:

Στις 17 & 18 Ιουλίου ανεβαίνει ο Αίαντας του Σοφοκλή σε μετάφραση του Δ.Ν. Μαρωνίτη, η οποία  θα ακουστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σε πανελλήνια πρώτη. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος πλαισιωμένος από έναν εκλεκτό θίασο ηθοποιών. Στην τραγωδία αυτή, που διαδραματίζεται στον δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, ο Αίας ο καλύτερος πολεμιστής των Ελλήνων διεκδικεί – μετά το θάνατο του Αχιλλέα – τα όπλα του νεκρού ήρωα. Δυστυχώς όμως οι Έλληνες αρχηγοί τάσσονται υπέρ του Οδυσσέα προκαλώντας την οργή του Αίαντα.

Στις 24 & 25 Ιουλίου η Επίδαυρος υποδέχεται μια πολύ ιδιαίτερη διεθνή παραγωγή. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συνεργάζεται με το θέατρο Νο της Ιαπωνίας και τον μεγάλο master Gensho Umewaka σε μια παράσταση που έχει ως κεντρικό άξονα τη ραψωδία λ της Οδύσσειας – Νέκυια  (ονομάζεται έτσι γιατί περιγράφει τη κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη). Μια απρόσμενη συνάντηση δύο πολιτισμών: 2.500 χρόνια από τη δημιουργία της ομηρικού έπους και 800 χρόνια από την ίδρυση του θεάτρου Νο. Μια από τις πλέον αναμενόμενες παραγωγές του φετινού Φεστιβάλ που δεν έχει προηγούμενο.

Στις 28 & 29 Αυγούστου, το Φεστιβάλ Επιδαύρου κλείνει με τον Ορέστη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα. Πιστό στο ραντεβού του με νέους δημιουργούς το Φεστιβάλ ολοκληρώνει το πρόγραμμά του με την Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος», μια πρωτοπόρα ομάδα που δέκα χρόνια τώρα, αναζωογονεί το θέατρό μας. Με οδηγό τη μετάφραση του Τσαρούχη ο Κακάλας αναζητεί τη θέση της τραγωδίας σήμερα προωθώντας ένα θέατρο λαϊκό και ταυτόχρονα ποιητικό. Ο Ορέστης  και η Ηλέκτρα, έξι μέρες μετά το φόνο της Κλυταιμνήστρας,  μεταμορφώνονται σε «τρομοκράτες» αποκλεισμένοι στο πατρικό τους και με όλη την κοινωνία απέξω εναντίον τους.

Και μια σημαντική επισήμανση: Και οι τρεις παραστάσεις θα έχουν υπέρτιτλους στα αγγλικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι ξένοι επισκέπτες. Το Φεστιβάλ εγκαινίασε από πέρυσι την εισαγωγή υπέρτιτλων στις παραστάσεις του, προκειμένου να γίνουν περισσότερο θελκτικές για τον μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. 


Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.greekfestival.gr.

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μπορείτε να εξασφαλίσετε:

• Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr

• Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 – 21:00

• Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

• Από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores

Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00.Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.