Με μια μοναδική μουσική βραδιά ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, «Στις γειτονιές του Μάρκου

Βαμβακάρη» που πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη Άνω Σύρο. Τελευταία πολιτιστική εκδήλωση λοιπόν, η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και του Χρήστου Θηβαίου, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου. 

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά προσαρμόζουν για τρίο ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια από την μακράν διαδρομή του συνθέτη αλλά και κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου καθώς και άλλα αγαπημένων τους συνθετών και τα παρουσιάζουν «Στις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη».

«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία» είναι ο τίτλος της μουσικής βραδιάς και ο Θάνος Μικρούτσικος αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευθύνη και συγκίνηση την συναυλία αυτή καθώς ο Μάρκος Βαμβακάρης αποτελεί για αυτόν το μεγάλο φωτεινό ορόσημο για τις πιο δημιουργικές πηγές του ελληνικού μας τραγουδιού.

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει η λήξη του Φεστιβάλ το οποίο προσκαλεί τους φίλους του στα σοκάκια του οικισμού της Άνω Σύρου σε μια ανοιχτή για όλους βραδιά γιορτής και αποχαιρετισμού του καλοκαιριού.