Ο Ντενί Μαριότ γνωστός για τις αλλόκοτες μουσικές παρτιτούρες του, συστήνεται αυτή τη φορά αυτοπροσώπως, ως συνθέτης και ερμηνευτής,

σε μια πρωτότυπη μουσικοκινητική παράσταση όπου πρωταγωνιστεί η «τέχνη του θορύβου». Επί σκηνής ο ίδιος ο Ντενί Μαριότ και ένα τεράστιο τελάρο που κινείται αυτόνομα. Ο ρυθμός κυριαρχεί στο θέαμα, ένας ρυθμός που δημιουργείται από τον ίδιο τον θόρυβο, τη φασαρία που προκαλεί το τελάρο και ο ερμηνευτής. Με λιγοστά μέσα, ο Μαριότ καταφέρνει να δημιουργήσει μία καθαρή περφόρμανς, που καταλήγει σε μία εσχατολογική διάσταση και θέτει ερωτήματα για τη ζωή και τον θάνατο, για την ίδια την έννοια της ύπαρξης.

 
«Γιατί κι όταν πιστεύουμε ότι τον χάνουμε, αυτός ακριβώς ο ρυθμός μάς παίρνει, μας παρασύρει, μας στοιχειώνει. Πολύ συχνά, χαμένοι, σε μια κατάσταση διάλυσης, πασχίζουμε να επινοήσουμε μια αρμονία ανάμεσα στο δικό μας «εδώ» και στον κόσμο που πάντα αλλάζει. Είμαστε ένα σημείο που δοκιμάζει να βρει έναν κοινό ρυθμό με την επιφάνεια της οποίας αποτελεί στοιχείο», λέει ο Ντενί Μαριότ, σχολιάζοντας το ιδιόμορφο ακουστικό τοπίο που πολλές φορές φτάνει τον θεατή στα όριά του.

Τον Ντενί Μαριότ τον γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις συνεργασίες του με την ομάδα της Μαγκύ Μαρέν, με την οποία συνεργάζεται στενά δημιουργώντας ηχητικά και μουσικά περιβάλλοντα. Ως συνθέτης και ερμηνευτής συμμετέχει σε πολλά καινοτόμα μουσικά σχήματα, ενώ έχει παρουσιάσει πολλά σόλο κομμάτια και μία μουσική και σωματική δουλειά μέσα σε μια μεταβαλλόμενη πλαστική συσκευή.
Παραχώρηση στούντιο

CCN de Rillieux-la-Pape
Με την υποστήριξη
GRÜ – Théâtre du Grütli (Γενεύη – Ελβετία)

Σύλληψη – Ερμηνεία Denis Mariotte
Τεχνική διεύθυνση Judicaël Montrobert