Η Myrό Gallery σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε σε μια βραδιά διαλόγου με τίτλο “Φέρνει η Τέχνη τη λύτρωση ;” την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ. Πρόκειται για έναν διάλογο καλλιτεχνών από το Θέατρο, τον Λόγο και τα Εικαστικά, βασισμένο σε μια ιδέα του γλύπτη Θάνου Καρώνη, στο πλαίσιο της συνέκθεσης – project “Intimacy Unfolding” της Κριστιάνας Ηλιοοπουλου Hopirtean και του Ciprian Hopirtean, και με την επιμέλεια του Art Director της γκαλερί Πάρη Καπράλου.

Στο πλαίσιο της βραδιάς θα γίνει δημόσια συζήτηση με την συμμετοχή του κοινού και αφορμή τα έργα της έκθεσης, για τα οποία εναρκτήρια εισήγηση θα κάνει η Κριστιάνα Ηλιοπούλου – Hopirtean. Παρεμβάσεις θα γίνουν απόν τον ποιητή Πέτρο Γκολίτση, ο οποίος σε ποιήματα του επεξεργάζεται το θέμα, και θα διαβάσει τα ποιήματά του : “Συναίνεση ;” και “Πένθιμη πυρά”, προσεγγίζοντας την μεταφυσική και ιστορική μη λύτρωση, τον γλύπτη Θάνο Καρώνη, ο οποίος θα κάνει μια σύντομη σταχυολόγηση σκέψεων καλλιτεχνών πάνω στο θέμα, και με μία  performance θεάτρου της επινόησης (devised theatre) με τίτλο “Όταν ο καλλιτέχνης συνάντησε την τέχνη ” σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τσάκου, και απόδοση των ηθοποιών Γιάννη Δρόσου και Χριστίνας Γεωργίου.

Μη προγραμματισμένες παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους σε πεζό ή ποιητικό λόγο, σχετικά πάντα με το θέμα, είναι επιθυμητές, εφόσον δεν ξεπερνούν τα 5′.

Σχετικά με την  Myrό Gallery

Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011 και διευθύνεται από τον Πάρη Καπράλο. Ξεκίνησε την λειτουργία της ως χώρος σύγχρονης τέχνης του Myrό Antiques House, αλλά σύντομα απέκτησε οντότητα και αυτόνομο πρόγραμμα εκθέσεων. Η gallery δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων.