Το ΚΕΑΤ, οι Εκδόσεις Πατάκη, και το βιβλιοπωλείο IANOS το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου «Φένια, η αγαπημένη των ήχων»  σε εικονογράφηση της Έφης Λαδά. Το βιβλίο έχει αποσπάσει Έπαινο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς το 2012 με το σκεπτικό της επιτροπής να επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα βιβλίο με γραφή ευαίσθητη και περιεχόμενο ανθρωπιστικό. Η συγγραφέας μαζί με εμψυχωτές θα δραματοποιήσει την ιστορία του βιβλίου και μέσα από παιχνίδια με τις αισθήσεις, θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν είχε μόνο ήχους, μυρωδιές και αγγίγματα. Η Φένια, με το φωτεινό χαμόγελο θα είναι εκεί για να μας ξεναγήσει στον κόσμο της διαφορετικότητας.

Στο πιάνο θα είναι ο μαθητής του ΚΕΑΤ Αλέξανδρος Κεπελιάν και ο συνθέτης Γιάννης Μυγδάνης με το τραγούδι της ιστορίας. Χαιρετισμό θα απευθύνει η διοικήτρια του ΚΕΑΤ κ. Παναγιώτα Λεωτσάκου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιάσουμε στα παιδιά και κάποια αντίτυπα του βιβλίου προσαρμοσμένα στο σύστημα Braille.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) αποτελεί τον επίσημο κρατικό φορέα για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των ατόμων με προβλήματα όρασης όλης της χώρας. Σημαντικός στόχος είναι η ένταξη του τυφλού ατόμου από την παιδική ηλικία στην κοινωνία. Μέσα από ειδικά προγράμματα επιδιώκεται η ολοκλήρωση της προσωπικότητας και η κοινωνική αγωγή του, καθώς και η απόκτηση της πλήρους ανεξαρτησίας του.