Το λογοτεχνικό αριστούργημα του Αλέξανδρου Δουμά, «Οι τρεις σωματοφύλακες» που κυκλοφόρησε το 1844 και έχει περάσει στην συνείδηση του κόσμου σαν ιστορικό μυθιστόρημα με γερές δόσεις μυθοπλασίας μετατρέπεται σε χορευτική παράσταση.

»Ένας για όλους και όλοι για έναν», όταν το μέρος υπερασπίζεται το όλον και όταν το όλον υπερασπίζεται το μέρος, όπως σοφά ο Αλέξανδρος Δουμάς προτείνει για να νικηθεί κάθε εμπόδιο και να κατακτηθεί κάθε στόχος τότε έχουμε ένα ιδεαλιστικό motto να μας εκπροσωπεί και ένα μοντέλο αλτρουισμού να μας συντροφεύει.

Με την παραπάνω σκέψη, έστησα την παράσταση, η οποία διατρέχει 3 διαφορετικές χρονικές περιόδους σε ένα πολύπλοκο χορευτικό σύμπαν με 4 καταπληκτικούς χορευτές να μονομαχούν με την αντοχή τους και να ξεπερνάνε τα όρια τους όπως ακριβώς  έκαναν και οι ήρωες της ιστορίας μας, οι διάσημοι ντ ‘ Αρτανιάν, Άθως,  Πόρθος και Άραμις.

Βλέπουμε  στη μπαρόκ εποχή τους Σωματοφύλακες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη σατανική Μιλαίδη και τον Καρδινάλιο Ρισελιέ, στην εποχή των 70ς να είναι η ίδια παρέα  ένα ροκ συγκρότημα που παλεύει να νικήσει τάσεις αυτοκαταστροφής και διάσπασης από το μικρόβιο της ματαιοδοξίας και στην σημερινή εποχή 4 συγκατοίκους που μοιράζονται δουλειές της καθημερινότητας και προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ψυχώσεις τους.

Ένα πασίγνωστο έργο, πρώτη φορά στην Ελλάδα με μορφή χοροθεάτρου έρχεται για 8 παραστάσεις στον Κινητήρα αυτές τις γιορτινές μέρες να μας θυμίσει ότι όταν βοηθιόμαστε όλα πάνε καλύτερα.

«Οι τρεις Σωματοφύλακες» ανέβηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013 συμμετέχοντας με μεγάλη επιτυχία σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα: 12o Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου 18 ,19 Ιουνίου (Αθήνα), 12o Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Θέατρο Άνετον  22 Ιουνίου ( Θεσσαλονίκη), 1o dance fest akropoditi 21 Ιουλίου (Σύρος), Dance Days Chania 2013 στο ΒενιζέλειοΩδείο 24 Ιουλίου (Χανιά), 3ο Φεστιβάλ Χορού της Μονής Λαζαριστών 28 Αυγούστου (Θεσσαλονίκη).

Η παράσταση επιλέχθηκε να συμμετάσχει στα εξής διεθνή φεστιβάλ: International Festival Sarajevo Winter 2014 και στο ProArt Festival της Πράγας το καλοκαίρι του 2014

Οι Τρεις Σωματοφύλακες θα παρουσιαστούν από το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος και την Torus Knot Dance Company για 8 παραστάσεις στον Κινητήρα, από τις 27/12/2013.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ