Λίγα λόγια για τον χώρο…

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ένα τριώροφο διατηρητέο, το Faust,ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων και από τον Οκτώβριο του 2011 φιλοξενεί τις δραστηριότητες μουσικής σκηνής – bar – θεάτρου και λοιπών εικαστικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Από το λατινικό Faustus : «ευλογημένος», «ευοίωνος», «τυχερός»

Με τα χρόνια βέβαια μπήκε στη μέση η Αμφιβολία, λίγο πιο μετά η Γυναίκα, η Επιθυμία, πάνω απ΄όλα η Τέχνη ασφαλώς, κι έτσι τώρα πια δεν το αφήνει στην τύχη αλλά το κυνηγάει κάθε βράδυ με μουσική, χορό, θέατρο κι ό,τι άλλο βοηθάει να αδειάζουν τα ποτήρια πιο γρήγορα…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Κυριακή 3 Νοεμβρίου: Blue Sundays – H jazz ερμηνεύτρια Σάσα Παπαλάμπρου αντιστέκεται στη μελαγχολία της Κυριακής και συναντιέται επί σκηνής κάθε φορά με ένα διαφορετικό εξέχοντα καλλιτέχνη της jazz. Αυτή την Κυριακή κοντά της ο Δημήτρης Τσάκας.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου: Yuppi Du! Το μεγάλο αφιέρωμα του FAUST στη δεκαετία των 70s. Οι Hippies, το Magic Bus, η Αμφισβήτηση, οι Συναυλίες, τα Κοινόβια κι ο Έρωτας σε ένα μεγάλο ταξίδι με ωτοστόπ από την εποχή του Lennon μέχρι τη γέννηση της Disco.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου: Los Dos O Mas – Reggae, Latin, Funk, Swing, Rock και World Music. Οι Los Dos O Mas επιστρέφουν στο Faust για ένα live γεμάτο ενέργεια, κέφι, χορό, ζωντάνια!

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου: Opera Chaotique – Νέο Show με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ – Ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό. Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου: Swing Shoes ft Sugahspank! Η συνεργασία τους κρατάει 4 χρόνια και έχει σημαδέψει και τους δυο. Έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Gypsy Swing, Gospel, Blues, Παραδοσιακά στο blender.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου: Blue Sundays – H jazz ερμηνεύτρια Σάσα Παπαλάμπρου αντιστέκεται στη μελαγχολία της Κυριακής και συναντιέται επί σκηνής κάθε φορά με ένα διαφορετικό εξέχοντα καλλιτέχνη της jazz. Αυτή την Κυριακή κοντά της ο Αντώνης Λαδόπουλος.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου: Yuppi Du! Το μεγάλο αφιέρωμα του FAUST στη δεκαετία των 70s. Οι Hippies, το Magic Bus, η Αμφισβήτηση, οι Συναυλίες, τα Κοινόβια κι ο Έρωτας σε ένα μεγάλο ταξίδι με ωτοστόπ από την εποχή του Lennon μέχρι τη γέννηση της Disco.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου: Κυρίες και μάγκες, ακούσατε ακούσατε..οι JazzMatazz στο Faust. Μια βραδιά μέσα στο σωστό swing, το κομψό στυλ και την αμεσότητα, χωρίς μα και κυρίως χωρίς μου.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου: Opera Chaotique – Νέο Show με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ – Ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό. Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου: Ο Αδάμ Τσαρούχης σας καλεί σε μία μουσική βραδιά , με μουσικές επιλογές από τον χώρο τις Jazz και όχι μόνο, παρέα με 4 μουσικούς. Με ξένες και ελληνικές διασκευές όπως το Μία αγάπη για το καλοκαίρι που αγαπήθηκε από τα ραδιόφωνα τις πόλης.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου: Οι RSN & ESTERINA επηρεασμένοι από τα blues, soul/ new soul με διακριτικές πινελιές από rock και folk δοκιμάζουν να μας εκπλήξουν και γιορτάζουν το ολόφρεσκο album τους, “We got Music”.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου: Yuppi Du! Το μεγάλο αφιέρωμα του FAUST στη δεκαετία των 70s. Οι Hippies, το Magic Bus, η Αμφισβήτηση, οι Συναυλίες, τα Κοινόβια κι ο Έρωτας σε ένα μεγάλο ταξίδι με ωτοστόπ από την εποχή του Lennon μέχρι τη γέννηση της Disco.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου: ThiagoLatinDanceandSurprises – Οι πιο χορευτικοί ρυθμοί, οι πιο αισθησιακές μελωδίες σε διονυσιακή ατμόσφαιρα με οδηγό τον Thiago. Ετοιμαστείτε να μείνετε έκπληκτοι…

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου: Opera Chaotique – Νέο Show με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ – Ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό. Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου: Los Dos O Mas – Reggae, Latin, Funk, Swing, Rock και World Music. Οι Los Dos O Mas επιστρέφουν στο Faust για ένα live γεμάτο ενέργεια, κέφι, χορό, ζωντάνια!

Κυριακή 24 Νοεμβρίου: Κυριακή απόγευμα του 1930, Παρίσι.. Δίπλα στο ποτάμι του Σηκουάνα ξεπηδούν ανάλαφρες μελωδίες μιας νοσταλγικής belle époque. Ένα ταξίδι στη jazz της εποχής, στα βαλς, τα bolero και τις μπουάτ,  με τη ρυθμική ενέργεια της gypsy Swing. Αυτός είναι ο ήχος των Swing Αprès-midi.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου: Yuppi Du! Το μεγάλο αφιέρωμα του FAUST στη δεκαετία των 70s. Οι Hippies, το Magic Bus, η Αμφισβήτηση, οι Συναυλίες, τα Κοινόβια κι ο Έρωτας σε ένα μεγάλο ταξίδι με ωτοστόπ από την εποχή του Lennon μέχρι τη γέννηση της Disco.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου: Η “εκρηκτική” Αγγελική Τουμπανάκη και οι ετερόκλητοι, βιρτουόζοι “Buzz Bastardz”, δίνουν το πληθωρικό τους στίγμα, παίζουν, αυτοσχεδιάζουν και αναμειγνύουν Βαλκανικούς ρυθμούς, μοτίβα Ανατολής, ήχους  Μεσογείου με jazz σύγχρονη αρμονία …φτιάχνοντας ένα δυνατό μουσικό χαρμάνι!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου: Opera Chaotique – Νέο Show με τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ – Ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό. Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα.