Ένα νέο pop-rock συγκρότημα κάνει το ντεμπούτο του στην μουσική σκηνή με το cd single Ξαναγύρισε που θα κυκλοφορήσει από την Universal Music / Plus Rec.

Οι Fanela Rige δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2007. Η πρωτοβουλία ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, μέσα από την δυνατή συνεργασία του Γιάννη Τσιμπερίδη (φωνή) και του Αλέξανδρου Ραΐδη (πλήκτρα) στον χώρο των live. Με την ένταξη του Μάριου Γεροτόλιου (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρη Χριστώνη (μπάσο) και του Γιώργου Κυριακίδη (τύμπανα), θέσπισαν μια άρτια μουσική σύνθεση και ουσιαστικά την δημιουργία των Fanela Rige.
       
Με δροσερή διάθεση και νεανικό χαρακτήρα κινούνται στο χώρο της ελληνικής κυρίως rock – pop σκηνής. Το όνομα απεικονίζει τον πολυπαραμετρικό παιχνιδιάρικο τους χαρακτήρα, καθώς και την θετική ενέργεια που διοχετεύουν σε κάθε τους live.

Όλα τα μέλη της μπάντας διανύουν μία πολύχρονη επιτυχημένη πορεία στο χώρο της μουσικής και των live παραστάσεων, η οποία συνεχίζεται πλέον σε κοινό παρονομαστή. Δικαίως μέσω των πολυσυζητημένων εμφανίσεων τους έχουν χαρακτηριστεί ως το πιο ανατρεπτικό και ανερχόμενο group με έδρα τη Θεσσαλονίκη.