Το φθινόπωρο του 2021 η Puzzlemusik συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας. Το project “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό των 15 χρόνων της. Μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν και άλλες εορταστικές δράσεις.

EYE

(feat. Σωτήρης Δεμπόνος & Χρήστος Αλεξόπουλος)
The Puzzle Is Cast

Video Clip & digital single από το επερχόμενο άλμπουμ Psychoacoustic Eye

Παρασκευή 19/3/2021: Το πέμπτο digital single & video του project “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast. Μια εξ αποστάσεως συνεργασία καλλιτεχνών της Puzzlemusik.

Πέμπτο single της σειράς “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast και αυτή τη φορά είναι ο συνθέτης (και επικεφαλής της Puzzlemusik) Χρήστος Αλεξόπουλος που παραδίδει ένα θέμα παιγμένο σε Rhodes στον Σωτήρη Δεμπόνο προς ανα-σύνθεση και επεξεργασία.

Το project είναι τέτοιο που η ίδια η φύση του, του επιτρέπει να αναπτύσσεται εν μέσω lockdown, καθώς οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν συνεργάζονται από απόσταση και με όποια μέσα διαθέτουν στον χώρο τους. Κάθε 2η Παρασκευή κυκλοφορεί ένα digital single συνοδευόμενο από βίντεο.

Η  αρχή έγινε στις 22/1 με το O RIF* στο οποίο συμμετείχε ο Γιώργος Κοντραφούρης. Ακολούθησε στις 5/2 η συμμετοχή του Τρύφωνα Λάζου με το The Laughing HEART και στις 19/2 η συμμετοχή των Playground Theory με το Bell-Like EAR.

Ημέρα κυκλοφορίας του E Y E <> (feat. Sotiris Debonos & Christos Alexopoulos): Παρασκευή 19 Μαρτίου σε Spotify, iTunes, Deezer, Tidal και πολλές άλλες streaming & download ψηφιακές πλατφόρμες και σε video-clip στο YouTube.

Όταν το project ολοκληρώσει τον κύκλο του θα κυκλοφορήσει σε μορφή άλμπουμ.
Επόμενο The Puzzle Is Cast digital single από το project “Psychoacoustic Eye” την Παρασκευή 2 Απριλίου.

“Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast

Ιδέα – Σύλληψη – Παραγωγή: Σωτήρης Δεμπόνος & Χρήστος Αλεξόπουλος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια project: Χρήστος Αλεξόπουλος
Video: Σωτήρης Δεμπόνος

Στο E Y E <> παίζουν
Χρήστος Αλεξόπουλος: Rhodes keyboards
Σωτήρης Δεμπόνος: Nylon string κιθάρα, synths, sound edits & mix.

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Χρήστου Αλεξόπουλου : Το άλμπουμ “Λάρυμνα” Μαρία Λατσίνου & Mokita (2018, CD και streaming / download) (συμμετοχή ως συνθέτης, εκτελεστής και παραγωγός). Πιο πρόσφατη σόλο κυκλοφορία του: “MeanTime” (2012, CD και streaming / download).

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Σωτήρη Δεμπόνου: το soundtrack της ταινίας του Μίνωα Νικολακάκη “Άλυτη / Entwined” (Μάιος 2020 σε CD και streaming / download & Σεπτέμβριος 2020 σε βινύλιο)

Λίγα λόγια για το project “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast:

Tην άνοιξη κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown η θεωρητική συζήτηση για το τί θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να βραχυκυκλώσουμε τις απολήξεις του οπτικού νεύρου και να διοχετεύσουμε το ηλεκτρικό τους σήμα ΚΑΙ προς τα σημεία που ο εγκέφαλος υποδέχεται τα ακουστικά ερεθίσματα, οδήγησε στην αρχική σύλληψη του project Psychoacoustic Eye. H υλοποίησή του άρχισε κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown από το φθινόπωρο του 2020 και μετά.

Η ιδέα ήταν απλή: ένας καλλιτέχνης της Puzzlemusik ηχογραφεί στο σπίτι του – με όποια μέσα τυχαίνει να διαθέτει, με χαλαρή διάθεση και χωρίς πολύ σκέψη – ένα κανάλι ήχου σύντομης διάρκειας. Το κανάλι φτάνει στα χέρια του Σωτήρη Δεμπόνου ο οποίος το επεξεργάζεται, προσθέτοντας, αφαιρώντας και δημιουργώντας τελικά κάτι τελείως διαφορετικό το οποίο όμως με κάποιο τρόπο διατηρεί το αρχικό πνεύμα της μουσικής. Στη συνέχεια δημιουργείται ένα συνοδευτικό video, χωρίς γυρίσματα, με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρονικών μέσων, που αναπαριστά τις αντιδράσεις ενός “ματιού” που “ακούει” την μουσική.

Κάθε δεύτερη Παρασκευή κυκλοφορεί ένα κομμάτι του project ως digital single στις streaming & download πλατφόρμες, συνοδευόμενο από το video του στο YouTube.