Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς δύστροπος και πονηρός, που με τις παράλογες διαταγές του στερούσε από τους κατοίκους της πολιτείας το γέλιο, τις φωνές, το παιχνίδι των παιδιών και τη χαρά.

Μεγάλοι και μικροί ενώθηκαν μαζί για να βρεθεί λύση κι η πολιτεία να σωθεί…

Μια ιστορία που μας μιλάει για τη δημοκρατία, τη συνεργασία και τη δύναμη της ψυχής.

Οι Εκδόσεις Διάπλαση εγκαινιάζουν μια καινούργια σειρά βιβλίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τριών έως έξι ετών που εντάσσεται στην σύγχρονη παιδική λογοτεχνία και έχει τίτλο «Τα Πολύχρωμα Μπαλόνια».

Ευαγγελία Γκέλη

Γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Καρδίτσα, ακούγοντας πολλούς µύθους, θρύλους και λαϊκά παραµύθια. Από εκεί ξεκίνησε και η µεγάλη της αγάπη για τα παραµύθια και την αφήγησή τους. Σπούδασε νηπιαγωγός και έτσι είχε την ευκαιρία να µοιράζεται µε τους µικρούς της φίλους τους φανταστικούς ήρωές της. Υπηρέτησε για αρκετά χρόνια στην ιδιωτική και δηµόσια εκπαίδευση. Ζει και εργάζεται στη Ρόδο, τη δεύτερη πατρίδα της, όχι πια στην εκπαίδευση, αλλά στο βιβλιοπωλείο που διατηρεί µε τον σύζυγό της. Ζει κυριολεκτικά µέσα στα βιβλία και τα παραµύθια και ταξιδεύει µέσ’ από αυτά σε χώρες φανταστικές. Όταν είναι ξύπνια, ονειρεύεται παραµύθια, όταν κοιµάται, ονειρεύεται να παίζει µε τους ήρωές της στα µπαµπακένια σύννεφα.