Μία νέα εβδομάδα εκδηλώσεων ξεκινάει 18 με 22 Μαρτίου 2015 στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με την έννοια του χώρου να συνεχίζει να είναι το κοινό σημείο αναφοράς στο περιεχόμενό τους. Αυτήν την εβδομάδα στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε ένα πολυαισθητικό εργαστήριο, ένα εργαστήρι για παιδιά, σε μία συζήτηση, αλλά και σε μία μουσική εκδήλωση.

Μέσα από τις θεματικές εκδηλώσεις του με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να πάρει μια δυνατή «γεύση» από το ΚΠΙΣΝ, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα  18 με 22 Μαρτίου περιλαμβάνουν:

Πολυαισθητικό εργαστήρι  για άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα

Περίπατοι  – 18.03.15,  Ώρα 16.30

Ο χώρος και οι τρόποι που αυτός γίνεται αντιληπτός μέσα από τις αισθήσεις της όσφρησης, της αφής και της ακοής είναι το θέμα του πολυαισθητικού εργαστηρίου. Άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα και χορευτές θα συνυπάρξουν και θα ανιχνεύσουν μία in situ εγκατάσταση.

Από τους προσκυνητές του παρελθόντος μέχρι τους περιηγητές, και από τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων μέχρι τους κυριακάτικους εκδρομείς, το περπάτημα αποτελεί μια κατεξοχήν εμπειρία του τοπίου και των στοιχείων που το συστήνουν. Μαζί με τους σπουδαστές της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα αναζητήσουμε τις ιδέες που κρύβονται πίσω από κάθε πορεία και θα περιηγηθούμε μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο γύρω από το Κέντρο Επισκεπτών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Φώτης Φλεβοτόμος, εικαστικός

Φώτης Σαγώνας, αρχιτέκτονας-εικαστικός

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Παιδικό εργαστήρι 

Φωλιές – 21.03.2015,  Ώρα 11.30

Υποδεχόμαστε την Άνοιξη φτιάχνοντας φωλιές για τα χελιδόνια. Τα υλικά απλά, αλλά δυσεύρετα για τα χελιδόνια: πηλός, για να αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν μέσα στις πόλεις και πολύς ενθουσιασμός! Τα παιδιά με τη βοήθεια της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν φωλιές, ώστε να τις τοποθετήσουν στη συνέχεια στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.

Για παιδιά από 6 έως 12 ετών

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

                                             

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Συζήτηση

Μικρόκοσμοι: Τα μικρά βιβλιοπωλεία – 22.03.2015,  Ώρα 11.30

Μικρόκοσμοι: Μια προσπάθεια κατανόησης των πραγμάτων ή των ανθρώπων που καταλαμβάνουν µικρό χώρο.

Συζήτηση με τα μικρά βιβλιοπωλεία που δίνουν τα τελευταία χρόνια χαρακτήρα στην πόλη, αξιοποιώντας την προσωπική σχέση που αναπτύσσεται με τους πελάτες.

Συμμετέχουν: Booktalks

Επί λέξει

Πλειάδες

Bookloft

Μωβ σκίουρος

Φωταγωγός

Free thinking zone

Συντονισμός: Μαρία Αγγελίδου 

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία Τσέπης – 22.03.2015,  Ώρα 18.00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.