Για δεύτερη συνεχή χρονιά ανεβάζει η Λυρική το μπαλέτο Ευγένιος Ονιέγκιν, στις 6, 7, 9, 10, 13, 14 Φεβρουαρίου. Ο ομώνυμος μυθιστορηματικός ήρωας του Πούσκιν, καθώς και επιλεγμένες συνθέσεις του Τσαϊκόφσκι ενέπνευσαν το μπαλέτο στον Ιρέκ Μουχαμέντοφ, διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Η υπόθεση αναφέρεται στο έρωτα της νεαρής και αθώας επαρχιωτοπούλας Τατιάνας για τον έμπειρο κοσμοπολίτη Ευγένιο Ονιέγκιν, που αναζητά να ξεφύγει από τη ματαιότητα της ζωής του. Ασυγκίνητος από τα αγνά αισθήματα της κοπέλας, ο Ονιέγκιν δεν προτίθεται να δεσμευτεί.

Επιπλέον, ο Ονιέγκιν εκτιμά εσφαλμένα την αντίδραση του φίλου του Λένσκι, όταν παριστάνει ότι φλερτάρει με την μνηστή του. Οι δύο άνδρες εμπλέκονται σε μονομαχία και ο Ονιέγκιν σκοτώνει τον Λένσκι. Όταν μετά από χρόνια ο Ονιέγκιν καταλαβαίνει το λάθος του σχετικά με την Τατιάνα είναι πλέον αργά, καθώς η γυναίκα έχει παντρευτεί τον εύπορο, αρκετά μεγαλύτερό της πρίγκιπα Γκρέμιν και δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει την ζωή της.

Χορογραφία: Ιρέκ Μουχαμέντοφ, Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας, Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, Επιμέλεια Σκηνικών: Verona Productions, Σωκράτης Δαλαμάγκας, Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ.

Διανομή: Ευγένιος Ονιέγκιν: Αλεξάντερ Νέσκωβ, Ίγκορ Σιάτζκο, Βαγγέλης Μπίκος, Λένσκι: Ντανίλο Ζέκα, Αγάπιος Αγαπιάδης, Τατιάνα: Ευρυδίκη Ισαακίδου, Μαρία Κουσουνή-Φίκα, Νατάσσα Σιούτα, Όλγα: Σταυρούλα Καμπουράκη, Βανέσσα Κούρκουλου, Αλίνα Στεργιανού.

Με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Χορεύουν επίσης οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της ΕΛΣ.