Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Άποψη φιλοξενεί, στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας, τον εσωτερικό κόσμο ενός συνόλου φωτογραφικών έργων του Κώστα Γουδή.

Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Αποψη φιλοξενεί, στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας, τον εσωτερικό κόσμο ενός συνόλου φωτογραφικών έργων του Κώστα Γουδή.


Οι φωτογραφίες του Κώστα Γουδή συνθέτουν ένα πίνακα έργων γεμάτο από συμβολισμούς και ονειρικές παραστάσεις. Κάθε λεπτομέρεια στις εικόνες του είναι και μία αφήγηση μιας διαφορετικής κατάστασης.


Το σκοτάδι, η μισοτραβηγμένη κουρτίνα, η λεπτή διαχωριστική γραμμή μέρας και νύχτας μέσα από τις εικόνες έχουν κάτι να υπονοήσουν χωρίς πραγματικά να έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα από μόνα τους.


Οι εικόνες φαίνονται να είναι πλήρης τεχνικά ως προς το θέμα και τα αντικείμενα, όμως εκεί ακριβώς που διασπάται η σημασία συγκροτείται μάι νέα εικόνα-ερωτηματικό.


Η νέα αυτή εικόνα είναι ίδια με την αρχική, η μόνη διαφορά είναι ότι αντικατοπτρίζει την έλλειψη νοήματος που τελικά δίνει νόημα σ’ αυτήν.


Info
14ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας
Κώστας Γουδής, Εσώκοσμος
Αποψη, Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών
Δεινοκράτους 35, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: Από 18 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου
Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 20.00