Η απονομή των 34ων Βραβείων Σεζάρ της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, εξελίχθηκε σε θρίαμβο της ταινίας του Μαρτέν Προβόστ Το Χάρισμα Της Σεραφίν. Η ταινία που κέρδισε επτά βραβεία Σεζάρ βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Απριλίου από την Filmtrade.

Η ταινία επικεντρώνεται στη ζωή της μοναχικής ζωγράφου Σεραφίν Λουίς, η οποία στις αρχές του 20ού αιώνα, πριν αποκαλύψει το ταλέντο της, δούλευε ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της Μαντάμ Ντιφό. Αν και δεν ήταν νέα έκανε ακόμα και τις πιο δύσκολες δουλειές προκειμένου να κερδίσει χρήματα και να αγοράσει τα υλικά που της χρειάζονταν για να ασχοληθεί με το πάθος της, τη ζωγραφική. Κλεισμένη στη σοφίτα της τα βράδια, ζωγράφιζε μικρούς και περίπλοκους πίνακες με χρώματα φτιαγμένα από τα πλέον ασυνήθιστα υλικά: κρασί, λάσπη, αίμα ζώων, λάδια από τα κεριά της εκκλησίας, φρούτα και πέταλα λουλουδιών.

Ανάμεσα στα επτά βραβεία που κέρδισε η ταινία από τις εννέα υποψηφιότητες ήταν και αυτό της εκπληκτικής πρωταγωνίστριας Γιολάντ Μορό, η οποία πήρε το τρίτο της Σεζάρ, αφού το 2004 είχε κερδίσει επίσης το βραβείο καλύτερης ερμηνείας καθώς και το βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας για το φιλμ Quand la mer monte….