Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης, ύστερα από τις κοινές τους εμφανίσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης του Μεντέγιν στην Κολομβία, συναντιούνται τώρα ξανά για μία και μοναδική βραδιά στην Αθήνα, στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ, εγκαινιάζοντας το νέο μουσικό κύκλο.

Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι γνωστή εδώ και χρόνια για την πρόθεση της να συνδυάζει στοιχεία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με την παράδοση της Μεσογείου.

Ο Σπύρος Μάνεσης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών της τζαζ, με πολύχρονες σπουδές σε Ελλάδα και Ολλανδία και καλλιτεχνική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη.

Με την συνεργασία τους, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Σπύρος Μάνεσης επιχειρούν την αλληλεπίδραση διαφορετικών μουσικών κόσμων, όπου μεταξύ άλλων θα συνυπάρχουν η μουσική της Μεσογείου με τη μελοποιημένη ποίηση αλλά και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος.

Λίγα λόγια για τις “Ερμηνείες γυμνές στον Ιανό”

Η νέα σεζόν ξεκινά με “Ερμηνείες Γυμνές στον ΙΑΝΟ“. Η σκηνή “αδειάζει” και οι προβολείς ανάβουν για να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της μουσικής μέσα από την προσωπική οπτική και αισθητική των ίδιων των δημιουργών. Η ποίηση και οι στίχοι έρχονται σε πρώτο πλάνο μέσα από μια φωνή και ένα όργανο.

Σπουδαίοι και αγαπημένοι ερμηνευτές συμμετέχουν στις ” Ερμηνείες Γυμνές στον ΙΑΝΟ ” επιλέγοντας τραγούδια που αγάπησαν, τραγούδια που τους σημάδεψαν ακόμα και τραγούδια που δεν έχουν τολμήσει ποτέ ως τώρα να πουν.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, σημαντικοί καλλιτέχνες τολμούν “Ερμηνείες Γυμνές” και συστήνουν στο κοινό αγαπημένα τους τραγούδια, αλλιώς.

Τρεις γυναίκες ξεκινούν τις “Ερμηνείες Γυμνές στον ΙΑΝΟ” τον Οκτώβριο, σε ένα καθηλωτικό δίωρο μουσικό πρόγραμμα. Η Σαβίνα Γιαννάτου, η Γιώτα Νέγκα και η Κατερίνα Πολέμη θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με τις αναπάντεχες επιλογές τραγουδιών που ετοίμασαν και παρουσιάζουν η κάθε μία με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

7 Οκτωβρίου Σαβίνα Γιαννάτου
20 Οκτωβρίου Κατερίνα Πολέμη
21 Οκτωβρίου Γιώτα Νέγκα
3 & 10 Νοεμβρίου Στέλιος Βαμβακάρης
4 & 11 Νοεμβρίου Μελίνα Κανά
18 Νοεμβρίου Νότης Μαυρουδής & Μόρφω Τσαϊρέλη
24 Νοεμβρίου, 1 & 8 Δεκεμβρίου Παναγιώτης Μάργαρης & Guests
2, 9 & 16 Δεκεμβρίου Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη
22 Δεκεμβρίου Κώστας Θωμαΐδης

Θα ακολουθήσουν οι: Μαρία Φαραντούρη, Χρήστος Θηβαίος, Έλλη Πασπαλά, Angelika Dusk και πολλοί άλλοι.