Τα επιπλέον σεμινάριο που θα δημιουργηθούν θα είναι για Σενάριο-Δημιουργική Γραφή, Διεύθυνση Φωτογραφίας-Εικονοληψία, Κινηματογραφική Υποκριτική Μπροστά και Πίσω από την Κάμερα, Διεύθυνση Παραγωγής.

Τα 4 Βασικά Σεμινάρια Είναι:

– Σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους 2020-2021

Πρακτικό κυρίως Σεμινάριο για Αρχαρίους που περιλαμβάνει γύρισμα ταινίας μικρού μήκους διάρκειας έως 6 λεπτά και θεωρητικό κομμάτι όπου διδάσκονται μέσα από την προβολή, ανάλυση και τον σχολιασμό αποσπασμάτων αντιπροσωπευτικών ταινιών επιλεγμένων δημιουργών οι Βασικές Αρχές της Σκηνοθεσίας του Σεναρίου της Κινηματογραφικής Υποκριτικής του Μοντάζ της Εικονοληψίας της Ηχοληψίας. Προτεινόμενη Διάρκεια: 3,5 Μήνες

– Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ και Ιστορίας Ντοκιμαντέρ 2020-2021

Δημιουργία Ταινίας Ντοκιμαντέρ διάρκεια 10 λεπτών και διδασκαλία όλης της διεργασίας από την σύλληψη της ιδέας και του θέματος, την έρευνα μέχρι το γύρισμα. Η Ιστορία του Ντοκιμαντέρ μέσα από την Παρουσίαση των Βασικών Σταθμών του (προβολή σχολιασμός και ανάλυση αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες). Προτεινόμενη Διάρκεια: 3,5 Μήνες

– Σεμινάριο Ιστορίας και Κριτικής Κινηματογράφου 2020-2021

12 Μαθήματα που περιλαμβάνουν όλα τα κινηματογραφικά ρεύματα, τους πιο σημαντικούς δημιουργούς, σύντομη ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ, του animation και του πειραματικού -πρωτοποριακού κινηματογράφου, ενδιαφέρουσες θεματολογίες όπως Βιβλία που έγιναν Ταινίες, Φεμινιστικός Κινηματογράφος, Πολιτικός Κινηματογράφος κλπ και Διδασκαλία Μεθόδου Κριτικής Προσέγγισης παλιότερων κλασικών και σύγχρονων ταινιών. Θα γραφούν κριτικές από τους συμμετέχοντες για σημερινές και παλιότερες ταινίες.

– Σεμινάριο Μοντάζ 2020-2021

Διδάσκονται Adobe Premiere και Avid
Συντονιστής Σεμιναρίων: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου). Τα Πρακτικά Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν με την σύμπραξη 2 τεχνικών-καλλιτεχνών του κινηματογράφου ήχου και εικόνας.

Τιμές: 40-50€ το μήνα με έκπτωση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, παλιότερους μαθητές, ζευγάρια-γκρουπ, εκπαιδευτικούς. Πρόσβαση σε δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη || Ειδική Έκπτωση για όσους προπληρώσουν ολόκληρο το ποσό κάθε σεμιναρίου και όσους εγγραφούν σε 2 ή περισσότερα σεμινάρια.

Τα Σεμινάρια παρέχονται και online και θα επιχειρηθεί η συνέχεια των επίγειων μαθημάτων με διαδικτυακό τρόπο και όχι μόνο και σε περίπτωση λοκντάουν. Η Κινηματογραφική Παιδεία δεν μπορεί να διακόπτεται !!!