Το Studio Πλαταιών ανακοινώνει την έναρξη του εργαστηρίου υποκριτικής τέχνης “Μαίρη Μαραγκουδάκη” τη Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, με διάρκεια 9 μήνες.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Το διδακτικό έτος διαρκεί 9 μήνες, από Οκτώβριο έως και Ιούνιο.  

Το εργαστήρι είναι 3ετούς φοίτησης και δίνεται βεβαίωση σπουδών από την καλλιτεχνική εταιρία «Modus Faciendi».

Εκτός από τα βασικά μαθήματα οι σπουδαστές κατά την διάρκεια του έτους θα παρακολουθήσουν εισηγήσεις σε μορφή σεμιναρίου, σχετικές με το αντικείμενο σπουδών από διάφορους καθηγητές. Πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο 2014.

Διδάσκουν:

Μαίρη Μαραγκουδάκη, Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, αγωγή λόγου

Δημήτρης Καρατζιάς, Υποκριτική

Μαρία Αγγέλου, Κινησιολογία

Μάνος Αντωνιάδης, Performing Songs in Theatre

Εισηγητές:

Bάσω Πολυμένη, κίνηση

Τάσος Σκλαβούνος, ο ηθοποιός και το φώς

Ερση Παπαχριστοπούλου, Ιστορία κινημάτων τέχνης

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:00, στα πλαίσια του φεστιβάλ Βοτανικού (κάτω από τις γραμμές), στο  Vault, θα γίνει  γνωριμία με το Θεατρικό Εργαστήρι και την ομάδα καθηγητών του “Εργαστηρίου υποκριτικής τέχνης, Μαίρη Μαραγκουδάκη”. 

Οι θεατές μπορούν να συμμετέχουν ενεργά. (είσοδος ελεύθερη)

Βιογραφικά καθηγητών

Η Μαίρη Μαραγκουδάκη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου. Απόφοιτος της σχολής θεάτρου του Άκη Δαβή. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του studio της οδού Πλαταιών. Έχει δημιουργήσει το θεατρικό εργαστήρι του studio της οδού Πλαταιών οπού και διδάσκει από το 2010. Από το 2001 έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 20 παραστάσεις. Ειδικεύεται στο πειραματικό θέατρο, γράφει, διασκευάζει ή συνθέτει τα κείμενα των παραστάσεών της. Σαν ηθοποιός έχει ασχοληθεί με το θέατρο δρόμου – σωματικό θέατρο, το σύγχρονο θέατρο, την performance, τον κινηματογράφο και τον σύγχρονο χορό.

Ο Δημήτρης Καρατζιάς είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι «Παράθλαση» στη Θεσσαλονίκη και σεναρίου στο «Μικρό Πολυτεχνείο». Έχει επίσης κάνει σπουδές δημοσιογραφίας, μάρκετινγκ και διαφήμισης. Στο θέατρο παίζει, σκηνοθετεί και διασκευάζει από το 2000 έως και σήμερα.  Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 15 σειρές σε μεγάλους και μικρότερους ρόλους από το 2001 και μετά στα κανάλια: Alpha, Ant1, Mega  και ΝΕΤ. Στον κινηματογράφο έχει παίξει  σε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από το 2000 έως και σήμερα. Είναι ιδιοκτήτης του πολυχώρου «Vault theater Plus”.

Ο Mάνος Αντωνιάδης είναι Διπλωματούχος Συνθέτης, απόφοιτος της Ιταλικής Ακαδημίας Μουσικής “AIDA”, με ειδίκευση στη μουσική για Θέατρο και Κινηματογράφο. Είναι ιδιοκτήτης του πολυχώρου «Vault theater Plus”.

H Μαρία Αγγέλου «Δυναμική εκπρόσωπος του μεταμοντέρνου χοροθεάτρου στην Ελλάδα του ’90» (Χορός και Θέατρο, Αθήνα, 2004, εκδ. Έφεσος).Το  1990 ιδρύει την ομάδα χορού 14η ΜΕΡΑ, η οποία έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, και της οποίας έχει χορογραφήσει και διευθύνει καλλιτεχνικά όλες τις μέχρι τώρα 17 παραγωγές. Το 1991 συστεγάζεται με τον Άκη Δαβή δημιουργώντας παράλληλα με το Εργαστήρι Υποκριτικής του το δικό της  Κινησιολογικό Εργαστήρι, που έως σήμερα με την διδασκαλία της έχουν αποφοιτήσει πάνω από 550 ηθοποιοί και χορευτές με ιδιαίτερη παιδεία στο σώμα. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες χορογραφώντας θεατρικές παραστάσεις (Ρούλα Πατεράκη, Σταύρο Τσακίρη, Άκη Δαβή, Τηλέμαχο Μουδατσάκι, κ.α).