Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός, στο πλαίσιο της Διεθνούς σχολής προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης 2016-2017, διοργανώνουν μια σειρά εργαστηρίων αφήγησης με τίτλο Τα μυστικά του παραμυθά.

Παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, μύθων, μαρτυριών, αναμνήσεων, ονείρων, λογοτεχνημάτων και ποίησης.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, 10 π.μ. – 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι Η αναπνοή και ο ρυθμός (αυτοτελές εργαστήρι).

Τα πάντα είναι ρυθμός.
Ποίηση και προφορική λογοτεχνία στηρίζονται στην μουσική των λέξεων που πηγάζει από τον ρυθμό και τον τρόπο της αναπνοής.
Εκτός από την αναπνοή του αφηγητή υπάρχει και η αναπνοή κάθε λέξης.
Ο μάστορας αφηγητής ελέγχει την αναπνοή και σαν μαέστρος διευθύνει την αναπνοή του κοινού.

Με τον Στέλιο Πελασγό
Αφηγητή, δρ παιδαγωγικής, συγγραφέα,
Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών & ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων εδώ

Το κάθε Σάββατο αποτελεί μια ενότητα, η οποία ολοκληρώνεται κάθε φορά. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μίας, περισσοτέρων ή όλων των ενοτήτων. Τα εργαστήρια είναι βιωματικά και βασίζονται στην μέθοδο της μαθητείας και στην στενή σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και ανάμεσα σε κάθε μαθητευόμενο και τον Μάστορα.

Η κατεύθυνση κάθε συνάντησης προσαρμόζεται στις δυνάμεις και στις ανάγκες των μελών της εκάστοτε ομάδας.

Ο Στέλιος Πελασγός υπήρξε πρωτεργάτης στην Ελλάδα στην αναβίωση της τέχνης της αφήγησης παραμυθιών και προφορικής λογοτεχνίας.

Έπειτα από 25 χρόνια καλλιέργειας της τέχνης που κληρονόμησε από τη γιαγιά του και μελέτησε ερευνητικά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, παρουσιάζει φέτος μια συνοπτική και πρακτική επιτομή της τέχνης και της επιστήμης του μέσα από μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων για παλιούς και νέους μαθητευόμενους ή εραστές του ζωντανού λόγου.