Οι εγγραφές για τον έκτο κύκλο εργαστηρίων κινούμενης εικόνας στο Exile Room ξεκίνησαν! Οι πέντε Κυριακές του Μαρτίου 2015 γεμίζουν με κίνηση και δημιουργικότητα, βάζοντας σε τροχιά ό,τι μας χρειάζεται για να κατανοήσουμε το μαγικό κόσμο του animation. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και αρχάριους που θέλουν να μάθουν τις βασικές αρχές της κινούμενης εικόνας και να εξερευνήσουν αργότερα τα μυστικά του με τα παιδιά και τους μαθητές ή να τα εφαρμόσουν σε κάποιο δικό τους project.

Στόχος του εργαστηρίου είναι μία πρώτη επαφή με τη δημιουργία, βήμα προς βήμα, μιας μικρής ταινίας κινούμενης εικόνας μέσα από την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων διαδικασιών. Οι δράσεις και οι εφαρμογές θα είναι ομαδικές ή/και ατομικές. Απαιτούνται βασικές γνώσεις υπολογιστών.

Διδάσκουν οι Χριστίνα Ντεπιάν και Ιωάννα Γιακουμάτου.

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ είναι εικαστικός/εκπαιδευτικός με σπουδές στην Ελλάδα και την Αγγλία, με δράση στη Βιέννη και το Λουξεμβούργο. Διδάσκει κινούμενη εικόνα στη Σχολή Χιλλ και είναι υπεύθυνη των εργαστηρίων animation στο διεθνής φεστιβάλ αnimasyros και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων “Κάτι Κινείται στον Κιν’φο Δαναό. Ταινίες των μαθητών της έχουν προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, στο Animasyros, στο VAFI της Κροατίας, κ.α.

Η ΙΩΑΝΝΑ είναι μοντέρ, απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου. Τα τελευταία 5 χρόνια διδάσκει τεχνικές κινούμενης εικόνας σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες, είναι επικεφαλής τεχνικής κατάρτισης οπτικοακουστικών εργαστηρίων και επιμελείται τη δημιουργική καταγραφή του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Σημείωμα για Εκπαιδευτικούς:

Θα παρουσιαστούν δείγματα από προγράμματα και ταινίες που έχουν γίνει σε εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Tο εργαστήρι μπορεί να εφαρμοστεί σε σχολικό περιβάλλον και ομάδες παιδιών εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Θα δοθούν οδηγίες για κατασκευές απλών προ-κινηματογραφικών οπτικών παιχνιδιών που διευκολύνουν την κατανόηση των βασικών αρχών της κινούμενης εικόνας

Εξοπλισμός (για όσους έχουν ήδη):

    Φορητός υπολογιστής (laptop)

    Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (απλή)

    Τρίποδο (προαιρετικό)

Το εργαστήριο απαιτεί περίπου 3 ώρες προσωπική εργασία ανά εβδομάδα για όσους έχουν το χρόνο και διάθεση να πάνε παρακάτω!

Βήμα-βήμα:

    Ερχόμαστε σε επαφή με τις διαφορετικές τεχνικές κινούμενης εικόνας

    Δημιουργούμε ένα μικρό σενάριο και προετοιμαζόμαστε για τη φωτογράφιση

    Φωτογραφίσουμε και εμψυχώνουμε το υλικό μας

    Κάνουμε τα πρώτα βήματα στο μοντάζ

    Εξασκούμαστε στο μοντάζ ολοκληρώνοντας την ταινία

Οι ταινίες που φτιάξαμε ανεβαίνουν – πάντα με την άδεια των δημιουργών – στο κανάλι μας στο vimeo!

Μέγιστος αριθμός ατόμων  15  

Διάρκεια κάθε συνάντησης  4 ώρες

Αριθμός συναντήσεων   5

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής. Η συμμετοχή σας στο εργαστήριο θεωρείται καταληκτική μόνο εάν έχετε προπληρώσει ολόκληρο το πόσο έως και τρεις μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τυχόν απουσία από τα μαθήματα είναι δική σας ευθύνη και δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων ή αναπλήρωση.

Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα παρέχονται πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.