Στο τρίτο εργαστήρι “Το ελληνικό τραγούδι” της καλλιτεχνικής περιόδου, 2013-14, η ουσία της ερμηνείας και της ανάδειξης του περιεχομένου του τραγουδιού σε επίπεδο μουσικής και λόγου, παραμένουν κεντρικά θέματα αναζήτησης και σχολιασμού.

Εισηγήτρια η ηθοποιός και σκηνοθέτις Λυδία Κονιόρδου, η οποία προσεγγίζει το ιδιαίτερο αυτό θέμα μέσα από την προσωπική της οπτική, σε συνεργασία με νέους τραγουδιστές/ ηθοποιούς που επιλέχθηκαν με ακρόαση στις 4/10/2013 στα πλαίσια του πρώτου εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε ένα ποίημα και τραγούδι της επιλογής τους. Η εισηγήτρια δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα συμμετοχής από το κοινό. Για την συμμετοχή απαιτεί άνετη ενδυμασία.

Τις δύο προηγούμενες καλλιτεχνικές περιόδους, το Ελληνικό Σχέδιο επιμελήθηκε και υλοποίησε συζητήσεις για το ελληνικό τραγούδι. Η συμμετοχή του κοινού και διακεκριμένων συνθετών, στιχουργών ερμηνευτών από τον χώρο του ελληνικού τραγουδιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και απέδειξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων που  αγαπούν το ελληνικό τραγούδι. Οι ανοιχτές συζητήσεις ήταν η αρχή και η επιβεβαίωση ότι το ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.

Κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2012-13, σε συνέχεια των συζητήσεων αυτών, το Ελληνικό Σχέδιο πραγματοποίησε συζητήσεις/ εργαστήρια που αφορούσαν στην ερμηνεία. Με τους Αγώνες δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού δίνεται έμφαση στη μουσική και στιχουργική σύνθεση. Ο ερμηνευτής ωστόσο, είναι το μέσο της έκφρασης του περιεχομένου της μουσικής και των στίχων και της μετάδοσής τους στο κοινό.

Καλλιτεχνική επιμέλεια-εκτέλεση παραγωγής: Το Ελληνικό Σχέδιο

Επιμέλεια Εργαστηρίου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Φασουλάς, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος