Δεδομένου ότι ο performer δεν είναι μόνο “εκτελεστής”, αλλά και δημιουργός, στόχος των εν λόγω εργαστηρίων είναι να φέρουν σ’επαφή τον κάθε ενδιαφερόμενο με την τέχνη της σκηνικής παρουσίασης, τη διαδικασία παραγωγής performance μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές, την έρευνα και τη δημιουργική εφαρμογή στην επί σκηνής παρουσία (movement & voice research), την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του, την ουσιαστική συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας (brainstorming, role-playing,group projects κτλ), καθώς και την αλληλεπίδραση με το κοινό (interaction).

*Ανάπτυξη εκφραστικών μέσων

*Σωματική έκφραση

*Λόγος

*Σύνθεση

*Βασικές αρχές σκηνοθεσίας

*Σκηνικός Αυτοσχεδιασμός

Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 19.00-22.00 από τις 17 Οκτωβρίου 2014 και θα διαρκέσει έως και μέσα Ιουνίου 2015. Από μέσα Νοεμβρίου 2014 έως και τέλη Φεβρουαρίου 2015, μπαίνει ως μόνιμη συνδιδάσκουσα στο πρόγραμμα και η Μαρία Μαυρίδου.

Τα μαθήματα έχουν μια διδακτική ενότητα ως προς το αντικείμενο. Ωστόσο αν κάποιος επιθυμεί να παρακολουθεί σποραδικά το εργαστήρι, δεν είναι αποτρεπτικό. Μια τακτική παρουσία εντούτοις κρίνεται χρήσιμη, καθώς από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν και οι ανοιχτές παρουσιάσεις προς το κοινό προκειμένου να εξοικειωθούμε και με την παρουσία θεατών (αναπόσπαστο κομμάτι της performance), παρουσιάζοντας τους αυτοσχεδιασμούς μας (σε εκπαιδευτικά πάντοτε πλαίσια).

Στο τέλος του εκπαιδευτικού κύκλου θα υπάρξει η τελική παρουσίαση, την οποία θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πιο εντατικά εν είδει προβών από μέσα Μαρτίου.