Το Μπελβεντέρε είναι κτιριακό συγκρότημα στη Βιέννη, το οποίο αποτελείται από δυο μπαρόκ μέγαρα, το Άνω Μπελβεντέρε και το Κάτω Μπελβεντέρε. Χτίστηκε στα 1712-23 ως θερινή έπαυλη του πρίγκηπα Ευγένιου της Σαβοΐας. Εκτός από τα μέγαρα, το συγκρότημα περιλαμβάνει τον Πορτοκαλεώνα, τους στάβλους και τους γαλλικής τεχνοτροπίας κήπους, που συνδέουν μεταξύ τους τα μέγαρα.

Το Μπελβεντέρε είναι η έδρα της «Αυστριακής Πινακοθήκης του Μπελβεντέρε» (Österreichische Galerie Belvedere). Στο Άνω Μπελβεντέρε εκτίθενται έργα από τον Μεσαίωνα μέχρι τις ημέρες μας, μία εντυπωσιακή συλλογή αυστριακής τέχνης και στο Κάτω Μπελβεντέρε, το οποίο συνδέεται με τον Πορτοκαλεώνα και τους Στάβλους, φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις. Συμπληρωματικοί χώροι έκθεσης είναι το μέγαρο του πρίγκηπα Ευγένιου στο κέντρο της πόλης και το «21er Haus»- Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Εμείς αναζητούμε τα μοναδικά έργα του Γκούσταφ Κλιμτ, του Έγκον Σίλε και του Όσκαρ Κοκόσκα από τις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ εξερευνούμε τα δωμάτια με θέα στους κήπους του μεγαλόπρεπου αξιοθέατου της αυστριακής πρωτεύουσας.

Still Life with Mutton and Hyacinth, Oskar Kokoschka, 1910

Death and Girl, Egon Schiele, 1915

Arrival of a train at Vienna northwest-station, Karl Karger, 1875


Διαβάστε επίσης:

Η Ιστορία Πίσω από τον Πίνακα: Ο Θάνατος και η κόρη του Έγκον Σίλε