Το Εθνικό Θέατρο έχοντας ως βασική του προτεραιότητα την ασφάλεια και τη διαφύλαξη της υγείας των θεατών, των καλλιτεχνών και του προσωπικού προβαίνει σε πολύ τακτικά χρονικά διαστήματα στην προληπτική απολύμανση όλων των χώρων του θεάτρου από πιστοποιημένες εταιρείες.

Το θέατρο Πορεία με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας των θεατών, των καλλιτεχνών και του προσωπικού προβαίνει σε συστηματικές προληπτικές απολυμάνσεις όλων των χώρων του Θεάτρου από πιστοποιημένες εταιρείες με το σύστημα της ψυχρής εκνέφωσης. Επίσης, όλοι οι χώροι απολυμαίνονται καθημερινά και καθαρίζονται διαρκώς όλες οι επιφάνειες με ειδικά αντισηπτικά καθαριστικά. Τέλος, σημειώνεται πως το Θέατρο Πορεία, είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα εξαερισμού, που αντικαθιστά τον αέρα σε όλους τους χώρους του Θεάτρου με φρέσκο αέρα από το περιβάλλον.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει λάβει ήδη μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό με τη διάθεση αντισηπτικής γέλης, την τακτική απολύμανση των επιφανειών εργασίας και των αντικειμένων κοινής χρήσης καθώς και την αραίωση των τραπεζιών στους κλειστούς χώρους εστίασης ώστε να τηρείται η απόσταση του ενός μέτρου. Παράλληλα, προχώρησε σε ακύρωση των παραστάσεων στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος», σε περιορισμό του αριθμού των συμμετοχών σε όλα τα εκπαιδευτικά εργαστήρια κατά το ήμισυ και του αριθμού των συμμετεχόντων σε ξεναγήσεις στους εσωτερικούς χώρους σε δέκα άτομα, ενώ προέβη και σε τροποποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων ύστερα από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας.

Οι τροποποιήσεις των εκδηλώσεων έχουν ως εξής:
1) Ακυρώνεται η συναυλία του Philip Glass Ensemble που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 30/3 στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος».
2) Για λόγους προστασίας των ευπαθών ομάδων, ακυρώνονται από σήμερα 10/3 και για τέσσερις εβδομάδες οι δράσεις που απευθύνονται σε άτομα μεγάλης ηλικίας (τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για άτομα 65+ και τα προγράμματα «Άθληση στην τρίτη ηλικία», «Άσκηση και Μνήμη»).

Το Θέατρο Παλλάς επιβεβαιώνει την τήρηση του περιορισμού 1.000 θεατών ανά παράσταση, έχοντας ήδη προσαρμόσει ανάλογα τις διαθέσιμες στο κοινό θέσεις. Επιπλέον, ακολουθεί περαιτέρω ειδικές ενέργειες απολύμανσης των χώρων και των επιφανειών του θεάτρου, με αυξημένη μάλιστα συχνότητα. Επίσης, στους χώρους του θεάτρου έχει τοποθετηθεί ικανός αριθμός αντισηπτικών υγρών προς χρήση των θεατών, ενώ η λειτουργία συστήματος νωπού αέρα διασφαλίζει τον εξαερισμό και την εισαγωγή φρέσκου αέρα στην αίθουσα.

Το Μουσείο Μπενάκη ενημερώνεται από τις αρμόδιες αρχές αναφορικά με τις εξελίξεις για τον νέο κορονοϊό COVID-19 στη χώρα μας και διεθνώς και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων του. Η λειτουργία όλων των παραρτημάτων του Μουσείου συνεχίζεται κανονικά μέχρι νεωτέρας. Για λόγους καθαρά προληπτικούς, στο πλαίσιο των οδηγιών που εξέδωσε στις 8 Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας και οι οποίες έχουν ισχύ για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, δραστηριότητες «συνεδριακού χαρακτήρα», οι οποίες προϋποθέτουν την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων, όπως διαλέξεις, εγκαίνια εκθέσεων, παρουσιάσεις βιβλίων και συναυλίες, αναβάλλονται.

Απολύμανση σε όλους τους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά πραγματοποιεί σήμερα ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών που υλοποιεί για την προστασία της δημόσιας υγείας και των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι ήδη, όλες οι δομές που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Ο.Π.Α.Ν. έχουν απολυμανθεί πλήρως, ενώ έχουν αναρτηθεί σε όλα τα δημοτικά γυμναστήρια οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό. Σε περίπτωση κυβερνητικής απόφασης για γενική παύση λειτουργίας θεάτρων και άλλων πολιτιστικών χώρων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τηρεί ήδη τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας επισκεπτών και εργαζομένων, και λαμβάνει επιπλέον μέτρα για την απολύμανση όλων των χώρων.