Στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Διοργάνωση – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα-  που είναι αφιερωμένη στο «χορό της αγάπης», το Ζουκ. Σκοπός είναι να μεγαλώσει η παγκόσμια κοινότητα του Ζούκ και ο χορός αυτός να διαδοθεί ακόμη περισσότερο σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.

Το Βραζιλιάνικο Ζούκ είναι ένας σύγχρονος διασκεδαστικός και αισθησιακός χορός από το Ρίο Ντε Τζανέιρο και χορεύεται σε διαφορετικά είδη μουσικής όπως Ζούκ, Κιζόμπα, Χιπ-Χοπ, Ρεγκετόν, ή ακόμα και δημοφιλή ελληνικά τραγούδια. Χορεύεται σε ζευγάρια και είναι χορός που τον απολαμβάνουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικίες. Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του, το Ζουκ έχει συνδεθεί με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ειρήνη στις 21 Σεπτεμβρίου.

Για τον λόγο αυτό, το Zouk.gr, η οργάνωση που προωθεί το Ζουκ στην Ελλάδα, προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε διαφορετικά μέρη της Αθήνας, ώστε η πόλη να προετοιμαστεί και να λάβει μέρος, μαζί με πόλεις όπως το Ρίο Ντε Τζανέιρο, η Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ και το Δελχί, σε αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός. Φέτος, η διοργάνωση περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της Αθήνας, συγκεκριμένα παρουσίαση ομαδικής χορογραφίας (flashmob), μαθήματα, σόου, και πάρτι.

Χιλιάδες συμμετέχοντες από πάνω από 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας μια χορογραφία Ζουκ που έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένα για αυτό το γεγονός. Η χορογραφία είναι σχεδιασμένη για όλα τα χορευτικά επίπεδα ώστε να μπορούν όλοι να λάβουν μέρος, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη χορευτική εμπειρία. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από μέσα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου, μπορεί κανείς να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή και είναι δωρεάν, με μόνα έξοδα ένα μικρό ποσό για την ενοικίαση της αίθουσας, εξοπλισμού, επαγγελματική βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες, και το πρόγραμμα στον στο επίσημο  ιστότοπο zouk.gr για το Βραζιλιάνικο Zouk στην Ελλάδα και στην εκδήλωση στο facebook “ΙZD 2016 Athens” (www.facebook.com/events/234685053591746/?ti=cl)