Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα παρουσιάζει την παράσταση του Ντιέγκο Στίρμαν, με τίτλο Entremets.

Ένα ταξίδι με την υπογραφή του καθηγητή Ντιέγκο Stirman, εθνο-μαριονετολόγου, μάγου, γελωτοποιού, κλόουν, πρωταθλητή της άπνοιας καθώς και άλλων κατορθωμάτων. Κάτι ανάμεσα σε κουκλοθέατρο, κλόουν και θέατρο αντικειμένων, είναι  μια παράσταση που ξεκινά από την ελληνική τραγωδία και καταλήγει σε ένα υγρό ορυζώνα του Βιετνάμ, μία πραγματική βουτιά στα μυστήρια της ασιατικής τέχνης.
 

Ο Ντιέγκο Στίρμαν είναι ένα μεγάλο όνομα στο κόσμο της μαριονέτας. Όταν βρίσκεται  πάνω στη σκηνή είναι ικανός να μας κάνει να γελάμε μέχρι δακρύων, μεγάλους και μικρούς, με την αποτελεσματική απλότητα των μαριονετών του.
 

Αυτός ο δεξιοτέχνης Γάλλο-Αργεντινός πολίτης του κόσμου, έχει διασχίσει πάρα πολλές χώρες επικοινωνώντας στις περιοδείες του στα ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά ή αγγλικά, σαγηνεύοντας το κοινό με τις παραστάσεις του γεμάτες από αστεία, παράλογα και ποιητικά στοιχεία

Εχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σε όλο το κόσμο: Το διεθνές Festival του Charleville-Mézières (Γαλλία), Το Titirimundi της Segovia (Ισπανία), το διεθνές φεστιβάλ της Lleida (Espagne), το Juste pour rire (Québec), το festival Chassepierre (Bέλγιο), το Klein Fest im Groben Garden (Γερμανία), το Im-Puls (Αυστρία), το festival Figeuro (Βέλγιο), Το φεστιβάλ Delft (Κάτω χώρες), Osaka Festival (Ιαπωνία),Titirilandia (Ισπανία, Rasegna διεθνές θέατρο σκιών (Ρώμη).

Ο τύπος έγραψε για τον Stirman

Ο «Αγωνιστής του Δρόμου»  Stirman είναι ένας καλλιτέχνης, από τους λίγους που έχουν απομείνει, ένας «οραματιστής » του πουθενά και από το πουθενά που κάνει τα πάντα …. Μη διστάσετε λοιπόν να δοκιμάσετε τα μενού της δεξιοτεχνία του, με  τα τρία πιάτα – To καλάθι της Πανδώρας, Toto ο Μάγος  και οι Μαριονέτες κάτω από το νερό του Βιετνάμ, μία απόλαυση για όσους εκτιμούν το γέλιο και την υπερβολή. Να μην το χάσετε …

Thierry Voisin, Τηλέραμα Παρίσι (Ιανουάριος 2010)