Με τη συναυλία της Διεθνούς Ακαδημίας του φημισμένου Ensemble Modern (ΕΜ) συνεχίζεται το αφιέρωμα με τίτλο «Αθήνα-Βερολίνο, διαδρομές ήχου και κίνησης στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες.

Με τη συναυλία της Διεθνούς Ακαδημίας του φημισμένου Ensemble Modern (ΕΜ) συνεχίζεται το αφιέρωμα με τίτλο \”Αθήνα-Βερολίνο, διαδρομές ήχου και κίνησης\” στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες.

Μετά το χορό, τον κινηματογράφο και τo μουσικό θέατρο, σειρά έχουν τα μέλη του Ensemble Modern και οι Έλληνες σπουδαστές της Διεθνούς Ακαδημίας του, μέλη της Ορχήστρας του Εαρινού Φεστιβάλ Παξών, που θα εμφανιστούν, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και θα ερμηνεύσουν έργα Χούμπερ, Λουτοσλάφσκι, Νικολάου, Κραμπ, Αιβς και Καμπό.

To Ensemble Modern είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς στην ερμηνεία του σύγχρονου ρεπερτορίου και αποτελεί έναν από τους ελάχιστους αυτοδιοικούμενους καλλιτεχνικούς οργανισμούς στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 1980 και η έδρα του βρίσκεται στην Φρανκφούρτη.

Η φημισμένη ορχήστρα δωματίου ανέλαβε την πρωτοβουλία, το καλοκαίρι του 2003, να ιδρύσει τη δική της Διεθνή Ακαδημία, η οποία λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν του Ensemble Modern, ενός συνόλου που, κατά τους ειδικούς, ενσαρκώνει «τη μνήμη της σύγχρονης μουσικής» μέσα από την 25χρονη πορεία του.

Info

Mέγαρο Φίλων της Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης: 8.30, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, http://www.megaro.gr/