Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την Ελληνική Πολιτεία και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

– Τη μεταφορά της παραγωγής Μέσα Χώρα στο προσεχές χρονικό διάστημα ή στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο, καθώς στην εν λόγω παραγωγή η πλειοψηφία των ερμηνευτών είναι 65+, ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν επιτρέπεται να λάβουν μέρος στις πρόβες.

– Την αναστολή των παραστάσεων του Μαρτίου της παραγωγής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Δον Κιχώτης. Στο τέλος του μήνα θα υπάρξει ενημέρωση για τις παραστάσεις Απριλίου και Μαΐου της εν λόγω παραγωγής.

– Την αναστολή και της τρίτης παράστασης της Πάπισσας Ιωάννας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Μαρτίου.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

– Τη μεταφορά της παραγωγής Europa στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο, καθώς ο θίασος του Ελληνογερμανικού Θεάτρου της Κολωνίας δεν δύναται να ταξιδέψει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

– Την αναστολή των παραστάσεων Μαρτίου και Απριλίου της παραγωγής Το ερωτευμένο σύννεφο, καθώς στην εν λόγω παραγωγή πρωταγωνιστεί παιδική χορωδία, η οποία –στο πλαίσιο των μέτρων για την αναστολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων– δεν επιτρέπεται να λάβει μέρος σε πρόβες. Στο τέλος Απριλίου θα υπάρξει ενημέρωση για τις παραστάσεις του Μαΐου της εν λόγω παραγωγής.

Σημειώνεται ότι:

Σε συνέχεια της από 10-3-2020 ανακοίνωσης της ΕΛΣ για τη συνέχιση της λειτουργίας της Εναλλακτικής Σκηνής, στις παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν από εδώ και στο εξής στη σκηνή αυτή, η ταξιθεσία θα φροντίζει για την τήρηση απόστασης ασφαλείας μεταξύ των θεατών.

Τα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα επικοινωνήσουν με τους θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις παραγωγές / παραστάσεις που αναστέλλονται ή μεταφέρονται, σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων τους ή τη μεταφορά των εισιτηρίων.

Το τηλεφωνικό κέντρο των Ταμείων της ΕΛΣ είναι: 2130885700 (καθημερινά 09.00-21.00).