Ο χώρος τέχνης Αέναον παρουσιάζει την έκθεση της Φανής Γρυπάρη με τίτλο Ένας κόσμος χωρίς μάσκες.

Τα μεγάλα μυστικά δεν λέγονται με λόγια και η Φανή Γρυπάρη μας εισάγει στο  χώρο της σιωπηλά, χωρίς αναστολές, επιφυλάξεις και κρυμμένες αλήθειες που «εκθέτουν».

Στην 8η ατομική της έκθεση με τον τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς μάσκες», μια ενότητα τριάντα δύο έργων (ακρυλικά), η Φανή μας κάνει κοινωνούς ενός διαφορετικού κόσμου, στον οποίο εμείς δεν έχουμε αλλιώς πρόσβαση, που τα «πρέπει» και τα δήθεν δεν έχουν θέση.

Τα έργα της, λουλούδια, ανθρώπινες φιγούρες, και τα λίγα εσωτερικά πόλεων που έχει ζωγραφίσει είναι έργα που προβληματίζουν και ταυτόχρονα παροτρύνουν  τον θεατή να ξαναγράψει την προσωπική του ιστορία απ’ την  αρχή χωρίς τα χρωματιστά  γυαλιά του αυτή τη φορά.

Η δουλειά της Φανής είναι μια δουλειά που έχει αμεσότητα, φρεσκάδα, έναν  πλούσιο τρόπο έκφρασης  και μια ξεχωριστή ειλικρίνεια  που συγκινεί.

Η Τεχνοκριτικός-Ιστορικός Τέχνης κα Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν προλογίζοντας την έκθεση γράφει: …Γητεύει η εικαστική χειρονομία της Φανής  μες από μύριες όσες εκπλήξεις σε λύσεις, σε προσεγγίσεις, σε εναλλαγές ρυθμών μες από το χρώμα και, γενικότερα, τον παλμό της γραφής.

Γητεύει, κυρίως, επειδή ενισχύει, σε εμβέλεια, τη φαντασία μας ώστε να ενεργοποιήσει μέσα μας, ανεξάντλητες «διαδρομές» σε συνειρμούς και προσεγγίσεις. Κυρίως, όμως, επειδή διευρύνει ουσιαστικά την οπτική μας αντίληψη σε σημείο, μάλιστα, που να την μεταλλάσει –δημιουργικά – σε «αίσθηση» ή, καλύτερα, σε άγγιγμα ψυχής.

Η έκθεση της Φανής Γρυπάρη «Ένας κόσμος χωρίς μάσκες» σας περιμένει για ένα διαφορετικό ταξίδι.