Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμούανεβάζει την θερμοκρασία και την ένταση προβάλλοντας το «Φονικό Καλοκαίρι», μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του γαλλικού κινηματογράφου, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013 στις 21.00, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

 

Η Ιζαμπέλ Ατζανί υπόσχεται να σκανδαλίσει με την θρυλική της ομορφιά και μία ερμηνεία που της χάρισε ένα βραβείο Σεζάρ. Η Fischer θα είναι κοντά μας και θα δροσίσει το κοινό προσφέροντας παγωμένες μπύρες.

 

Η ταινία:

Κάπου ανάμεσα στις δύο υποψηφιότητες για Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την «Ιστορία της Αντέλ Ουγκό» (1975) και την «Camille Claudel» (1988), η μοναδική Ιζαμπέλ Ατζανί πρόλαβε να σκανδαλίσει τα πλήθη με την πιο αισθησιακή της παρουσία στη μεγάλη οθόνη.

 

Το «Ένα Φονικό Καλοκαίρι» («L’été meurtrier», 1983) είναι μία ιστορία μυστηρίου, εμμονών, παρεξηγήσεων και κλιμακούμενης τρέλας που ξετυλίγεται καθώς η 19χρονη Ελιάν μετακομίζει με την οικογένειά της σε μια πόλη του γαλλικού νότου, για να ταράξει με την υπερχειλίζουσα σεξουαλικότητά της την τοπική κοινότητα. Διόλου τυχαία, η ταινία του Ζαν Μπεκέρ, που φέτος κλείνει τα τριάντα της χρόνια, γνώρισε αξιοσημείωτη εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία.

 

Η προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.