Ένα ακόμα μήνυμα αισιοδοξίας μαζί με δύο νέες εικόνες στέλνει ο David Hockney ενώ το δεύτερο lockdown κατακλύζει την Ευρώπη: “Να θυμάστε πως δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο.”

Τον προηγούμενο Μάρτιο και ενώ η πανδημία του κορωνοϊού ξεκινούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στον κόσμο, με τις πρώτες καραντίνες να εφαρμόζονται αυστηρά σε πολλές χώρες, ο David Hockney έστειλε μία χαρούμενη ζωγραφιά για την άνοιξη που είχε παγκόσμια απήχηση. Βρισκόταν τότε αποκλεισμένος στην Νορμανδία, όπου και παραμένει δουλεύοντας ακατάπαυστα.

David Hockney, The Pond in Autumn (1 November 2020)

Αυτή τη φορά και ενώ η Αγγλία μπαίνει και αυτή σε lockdown, αποτυπώνει με δύο καινούργιες εικόνες την ομορφιά του φθινοπώρου. Όλον αυτό τον καιρό, ο Hockney προετοιμάζεται για μία μεγάλη έκθεση που θα παρουσιάσει του χρόνου στη Royal Academy του Λονδίνου σηματοδοτώντας και γιορτάζοντας την άνοιξη. Η έκθεση έχει προγραμματιστεί για την περίοδο 27 Μαρτίου με 22 Αυγούστου του 2021 και φιλοδοξεί να αποτυπώσει τις εποχές, που μας φάνηκαν ακόμα πιο θελκτικές κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας. Κάποια από τα έργα που έχει δημιουργήσει εκθέτονται ήδη σε μία έκθεση στο Παρίσι στην γκαλερί Lelong, με τίτλο “Ma Normandie”.

Ο Hockney έχει δημιουργήσει τις εικόνες αυτές στο iPad του, το οποίο όπως ισχυρίζεται ο καλλιτέχνης απαιτεί το ίδιο ταλέντο με το να ζωγραφίζει κανείς παραδοσιακά με χρώμα. Πιο παραγωγικός από ποτέ, ο David Hockney σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει 220 έργα μέσα στο 2020.


Κεντρική φωτογραφία θέματος: David Hockney, The Big Tree in Autumn (30 October 2020)


Διαβάστε επίσης:

Ένα αισιόδοξο μήνυμα από τον David Hockney: «Δεν μπορούν να ακυρώσουν την άνοιξη»