Ελληνική βιντεοτέχνη στη Μαδρίτη από το Video Art Μηδέν

Η ενότητα ελληνικής βιντεοτέχνης Anatomy of silence του Video Art Μηδέν, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2019 στο πλαίσιο της 12ης διοργάνωσης του γνωστού ισπανικού φεστιβάλ video art PROYECTOR στη Μαδρίτη.

To  PROYECTOR 2019 θα πραγματοποιηθεί 11-22 Σεπτεμβρίου σε 12 εκθεσιακούς χώρους στη Μαδρίτη, περιλαμβάνοντας προβολές, εκθέσεις και αφιερώματα σε προσκεκλημένους επιμελητές και διοργανώσεις από την Ασία, την Ελλάδα και το Βόρειο Αφρική. Η ενότητα Anatomy of silence του Video Art Mηδέν θα παρουσιαστεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 (17:00) στον εκθεσιακό χώρο Sala El Aguila στη Μαδρίτη.

Πρόκειται για μια ενότητα ελληνικής βιντεοτέχνης, η οποία συγκεντρώνει εικαστικά έργα που σχολιάζουν σιωπηρά αλλά αιχμηρά την ανθρώπινη ύπαρξη, μέσα από δυνατές συμβολικές εικόνες και μινιμαλιστικές δράσεις. Η ενότητα έχει παρουσιαστεί και σε άλλες διοργανώσεις και εκθεσιακούς χώρους στην Καλαμάτα (Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και Κέντρο Τεχνών Καλαμάτας), τη Θεσσαλονίκη (MOMus- Πειραματικό Κέντρο Τεχνών) και στην Τενερίφη (Espacio Enter – Tenerife Espacio de las Artes).

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες/έργα:

– Μπάμπης Βενετόπουλος, Ship of Fools, Ελλάδα 2017
-For Cancel [Τάκης Ζερδεβάς, Ζωή Πυρίνη, Μάκης Φάρος], Through the wasteland, Ελλάδα 2018
Μάκης Φάρος, The will, Ελλάδα 2018
-Γιούλα Παπαδοπούλου, Fall, Ελλάδα 2018
-Πόλυ Κοκκινιά, Out my body, Ελλάδα 2005
-Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Skin Shedding, Ελλάδα 2016
-Φώτης Κολοκυθάς, Point, Ελλάδα 2017
-Γιάννης Παππάς, Reflex, Γερμανία 2017
-Άννα Βάσωφ, Popcorn Free Throws, Αυστρία 2018


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Αλέξανδρος Κακλαμάνος

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ