Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ-ταινία “Take a trip” του σκηνοθέτη και παραγωγού Χρήστου Ν. Καρακάση ξεκινά το ταξίδι του στον κόσμο προσκαλώντας τους θεατές να κάνουν με τη σειρά τους ένα ταξίδι επανατοποθέτησης της σκέψης, των απόψεων και των θέσεων που, στην εποχή μας, κάνουν τις ανθρώπινες αξίες να δοκιμάζονται. 

«Μπορεί τελικά το ταξίδι να είναι μόνο εσωτερικό… Μπορεί και η ίδια η πόλη, στην οποία ζούμε, ή τα σπίτια, να είναι μόνο εσωτερικά. Τι είναι όμως μια πόλη…. Δεν είναι ο τρόπος που την βλέπουμε; Η βία μας ακολουθεί παντού. Για λίγο τα χρώματα σβήνουν, το μέρος χάνει τη δύναμη του. Ο φασισμός μέσα μας είναι άραγε κάτι επίκτητο ή κάτι με το οποίο κανείς γεννιέται;»

Το Ταξίδι της ταινίας ξεκινά με την ελληνική του πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας, στις 12 το μεσημέρι. Η ταινία είδη ταξίδεψε στην Φινλανδία, στην Vaasa City Library, όπου έκανε την Ευρωπαϊκή της πρεμιέρα, καθώς προβαλλόταν  για όλο τον οκτώβριο, σε ειδική προβολή συνδυασμένη με την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου και συγγραφέως Βασιλικής Κάππα, η οποία έγραψε τα κείμενα για το ντοκιμαντέρ με σημείο αναφοράς την εικαστική της σειρά «Αόρατες πόλεις»


Οργάνωση Παραγωγής: Βασιλική Κάππα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: George Devon, Διονύσιος Δήμας, Χρήστος Ν. Καρακάσης
Μουσική Σύνθεση: Gregory Giarelis
Βοηθός Σκηνοθέτη-Ηχοληψία: Νίκος Ψαλτάκης
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα
Κείμενα Αφήγηση: Βασιλική Κάππα
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Ν. Καρακάσης
Παραγωγή: Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα
www.kouinta-production.gr