Η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια, λάδια και έργα μικτής τεχνικής από τα τελευταία χρόνια της δουλειάς του καλλιτέχνη.

Ο Γιώργος Μήλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ,ε υποτροφία σαν πρώτος επιτυχών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1962 με 5 επαίνους και δίπλωμα θεωρητικών σπουδών με το βαθμό “λίαν καλώς”.

Το 1965 συνέχισε τις σπουδές του με την υποτροφία “Σκουζέ” για ένα χρόνο στο παρίσι, και με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στην Ecole Den Beaux Arts, χαρακτική, λιθογραφία.

Εργάστηκε επί 4 χρόνια ως ζωγράφος – συντηρητής στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και στη Μονή του όρους Σινά το 1967. Το 1985 διορίστηκε ως Λέκτορας στο ΕΜΠ και το ’88 εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 1996 με μετάκληση έγινε καθηγητής της χαρακτικής στην Α.Σ.Κ.Τ. όπου δίδαξε μέχρι το 2002.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Γ. Μπουζιάνη, στο Μουσείο Βορρέ, στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στο Cine Internationale Universitaire του Παρισιού, σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οργάνωση και επιμέλεια:

Χριστίνα Καρελλά και Μανώλης Περατικός