Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης-Αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού, σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εγκαινιάζουν μία έκθεση που παρουσιάζει 260 projects από 24 χώρες και 54 Σχολές σε χώρο 100 τ.μ., μαζί με 30 εργασίες από τα προγράμματα  master in Barcelona: Master Degree in Landscape και the Master in Landscape Architecture.

Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται τα έργα των Σχολών Αρχιτεκτονικής που διακρίθηκαν από διεθνές Jury (1 βραβείο και 2 έπαινοι). Ανάμεσά τους το ΑΠΘ που τιμήθηκε με έπαινο για τη συμμετοχή του με διπλωματικές εργασίες και θέματα studios αρχιτεκτονικής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και τη συμμετοχή του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΑΠΘ.

Με την ευκαιρία της Έκθεσης θα δοθεί διάλεξη από τον καθηγητή του IUAV (Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας) κ. Ε. Fontanari ο οποίος είναι και συντονιστής δικτύου Σχολών Αρχιτεκτονικής που διδάσκουν Αρχιτεκτονική Τοπίου.

Ο Ε. Fontanari ήταν μέλος του διεθνούς jury, το οποίο επέλεξε στις Σχολές Αρχιτεκτονικής στις οποίες απονεμήθηκε βραβείο στα πλαίσια της Βiennale.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Jordi Sardà, αρχιτέκτων, καθηγητής στο DEPARTAMENT D\’URBANISME I ORDENACIÓ DEL TERRITORI, ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D\’ARQUITECTURA DE BARCELONA, UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA, ιδρυτικό μέλος της ομάδας της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και υπεύθυνος πολιτιστικών του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Βαρκελώνης την προηγούμενη τριετία.