Το Μουσείο Ηρακλειδών και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 21 Μαρτίου 2010, στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, την έκθεση Πίτερ Παν του ζωγράφου και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Σβετλίν Βασίλεβ.

Ο Σβετλίν Βασίλεβ επιστρέφει στο Μουσείο Ηρακλειδών για να ζωντανέψει με το συναρπαστικό χρωστήρα του τις περιπέτειες του αιώνιου παιδιού, σε μια έκθεση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Πίτερ Παν σε ευρηματική διασκευή της Μαρίας Αγγελίδου.

Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος καλούν τα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, την Κυριακή 28/2/10 και την Κυριακή 14/3/10, ώρα 11:30 το πρωί, στο Μουσείο Ηρακλειδών για να συμμετέχουν σ\’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του Πίτερ Παν, της Τίνκερ Μπελ και του Κάπτεν Χουκ.

Ο ζωγράφος-εικονογράφος Σβετλίν Βασίλεβ θ\’ ακολουθήσει μαζί με τα παιδιά τη διαδρομή από το προσχέδιο στο ολοκληρωμένο έργο, φωτίζοντας όλα τα στάδια της δημιουργίας.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εικονογραφήσουν συναρπαστικές σκηνές του παραμυθιού, να θαυμάσουν τα πρωτότυπα έργα του καλλιτέχνη και να ξεφυλλίσουν το κλασικό παραμύθι, που το ξέρουμε όλοι.