Εγκαινιάζεται το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 στις 9.00 μμ. στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου η έκθεση ζωγραφικής και μωσαϊκών των Γιάννη Μιχαηλίδη και Χριστίνα Νάκου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015.

Γιάννης Μιχαηλίδης ‘Δέκα Υδατο-γραφίες’

Σε αυτή την ενότητα της έκθεσης παρουσιάζονται έργα του Γιάννη Μιχαηλίδη, πιο συγκεκριμένα δέκα υδάτινα έργα. Ο καλλιτέχνης τις ονομάζει ύδατο-γραφίες, γιατί όπως αναφέρει και ο ίδιος «γράφω με το νερό και το νερό με γράφει».

Όπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα «Νερό, γη, ανθρώπινα δημιουργήματα προορισμένα να ζήσουν στο κύμα και να πεθάνουν κάποτε στο χώμα, η μαγική φθορά του χρόνου, αποτελούν τις πηγές της προσωπικής εικονογραφίας του».

Και συνεχίζει, «Ένας κόσμος νερού διατρέχει τη ζωγραφική του Μιχαηλίδη, ίσως πιο γνωστή για τις εμμονές του με τη φύση των υλικών, την αγάπη του για το χαρτί και τις ατέρμονες επεμβάσεις του σε μια ζωγραφική επιφάνεια η οποία ξεκίνησε παραστατικά, γεωμετρικά σχεδόν, για να βρει την ταυτότητά της σε μια εξπρεσιονιστική γραφή αρχέγονων παραστάσεων που προέρχονται από την ίδια τη συμπεριφορά των υλικών».

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Σκιάθο το 1940. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Πήλιο. Έχει εκθέσει έργα σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χριστίνα Νάκου ‘Εφαρμογές Μωσαϊκών’

Τα έργα που παρουσιάζει η Χριστίνα Νάκου είναι σχέδια μωσαϊκών εφαρμοσμένα σε χρηστικά αντικείμενα. Πιο συγκεκριμένα, η τέχνη σχεδίασης και δημιουργίας μωσαϊκών εφαρμόζεται σε τραπέζια μέσης.

Εμπνευσμένη από το υποθαλάσσιο περιβάλλον, η Νάκου δημιουργεί έργα τα οποία αναπαριστούν γνώριμα καβούρια, ψάρια και αστακούς, γνώριμες εικόνες του φημισμένου ελληνικού καλοκαιριού.

Τα μωσαϊκά είναι αυτόνομα έργα τέχνης, δημιουργημένα σε ελαφριές επιφάνειες αλουμινίου που με την σειρά τους εφαρμόζονται στη βάση των τραπεζιών. Με αυτό τον τρόπο, τα μωσαϊκά μπορούν να κρεμαστούν αυτόνομα και σε κάποιο τοίχο.

Σύντομο βιογραφικό

Η Χριστίνα Νάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ειδικευόμενη σε ζωγραφική και μωσαϊκά.  Έχει εκθέσει έργα σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.