Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί από 5 έως 29 Νοεμβρίου 2013 έργα του ιταλού καλλιτέχνη Fabio Bianco. Είχε προηγηθεί η έκθεση “Μεσογειακές αντηχήσεις” σε συνεργασία με τον έλληνα εικαστικό Χρήστο Κούντουρα στην Κάζα Μπιάνκα.

Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης, με πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά πίνακας μεγάλων διαστάσεων του ζωγράφου.

 

Μέσα στους σαγηνευτικούς εσωτερικούς χώρους του καλλιτέχνη, τα λαμπερά χρώματα ζωντανεύουν πάνω στον καμβά και το φώς διαθλάται στις περίτεχνες μπαρόκ λεπτομέρειες. Η δημιουργική ματιά του Bianco αντλεί από το τεράστιο ρεπερτόριο των αρχιτεκτονικών στοιχείων για να συνθέσει, με ειρωνία και δεξιοτεχνία, μια μαγική ατμόσφαιρα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, μεταξύ αναπαράστασης και αφαίρεσης, επιτυγχάνοντας μια προσωπική μετάπλαση της αντικειμενικής πραγματικότητας.

 

Βιογτραφικό

Ο Fabio Bianco γεννήθηκε το 1971 στο Mirano, κοντά στην Βενετία. Ασχολήθηκε από μικρός με τη ζωγραφική και σπούδασε στην φημισμένη Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βενετίας. Βραβευμένος καλλιτέχνης, έχει εκθέσει έργα του μεταξύ άλλων στη Μπιενάλε της  Βενετίας και εκτός Ιταλίας στη Γερμανία (Μόναχο, Βρέμη, Κάσελ – Documenta), Ολλανδία, Ιαπωνία.