Το Myrό Antiques House παρουσιάζει σειρά νεότερων έργων της εξαιρετικά αγαπητής στην Θεσσαλονίκη ζωγράφου από την Βέροια, Φωτεινής Χαμηδιελή, στον χώρο Hallway του Hyatt Regency Thessaloniki.

Τα έργα της Φωτεινής Χαμηδιελή είναι καθαρά ανθρωποκεντρικά, με αναφορές στην οικογένεια, την φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Η ζωγράφος δημιουργεί και εκθέσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Στην διάρκεια της μακράς καριέρας της έχει πειραματιστεί με αρκετά διαφορετικά υλικά και συχνά έχει αλλάξει ύφος. Χαρακτηριστική για τον εξπρεσιονισμό και την χειρονομία της, οι πίνακες της ξεχωρίζουν για το έντονο χρώμα και την ονειρική σύνθεση τους.  Η νεότερη σειρά έργων της διακρίνεται για τις υφές της και την χρήση μικτής τεχνικής με ένθετα – σημεία αναφορά στον χρόνο και το εννοιολογικό περιεχόμενο της.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουλίου. Τα έργα θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους με ευθύνη του Myrό Antiques House, από τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (για συναντήσεις παρακαλώ καλέστε στο 6971890212). Επικοινωνήστε για συνάντηση/ξενάγηση.

Η Φωτεινή Χαμηδιελή γεννήθηκε στη Βέροια το 1957. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Rhode Island των Η.Π.Α.. Συνέχισε τις σπουδές της στη Ρώμη στο παράρτημα της σχολής του Rhode Island School of Design (1978-1979). Υπήρξε τακτική συνεργάτης της Μικρής Πινακοθήκης «Διαγώνιος» (1981-1995). Ζει στη Βέροια και εργάζεται ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος. Εκθέτει από το 1978 και πήρε μέρος σε 70 περίπου ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και τις Η.Π.Α.