Η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη και το Α’ Εργαστήριο Γλυπτικής παρουσιάζουν 40 και πλέον νέους καλλιτέχνες φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σε μία έκθεση που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.

Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν όλο το φάσμα των εικαστικών μέσων και μία πληθώρα διαφορετικών, σύγχρονων και κλασικών υλικών. Τα έργα μπορούν να ιδωθούν ως αντικείμενα σκέψης, ως γλώσσα, ως οχήματα, ως αφηγηματικά εργαλεία, προερχόμενα απ’ την προσωπική ουτοπία του κάθε καλλιτέχνη.

Συνθέτουν ένα σύνολο από επάλληλες στρωματοποιήσεις εικονολογικών ερμηνειών και σύγχρονων προβληματισμών, διαφορετικών ψυχικών διαθέσεων, ιδεολογικών και στρατηγικών προθέσεων αλλά και υφολογικών τοποθετήσεων, αλλάζοντας συνεχώς τους κανόνες του παιχνιδιού, τη γενική δομή, τις αφηγηματικές λύσεις. Πρόκειται για ένα είδος σταυρόλεξου φτιαγμένο όχι από λέξεις αλλά από έργα που μπορούν να διαβαστούν από την αρχή, τη μέση, το τέλος ή όπου ανοίξουμε τα μάτια μας μετά από περιστροφές γύρω από το εγώ μας.
 

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Τρανός

Οργάνωση: Ά Εργαστήριο Γλυπτικής (Νίκος Τρανός, Λουκάς Λουκίδης)

Η επιμέλεια και ο σχεδιασμός του καταλόγου έγινε από τους Νίκο Τρανό, Νίκο Μπονάτσο, Σωτήρη Μπατζιάνα και Φανούρη Μωραίτη.